Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В Овруцькому районі відкрили пам’ятну дошку Віталію Стельниковичу

05 Лютого 2015 • 15:46

Кіл-сть переглядів: 636

Минулого тижня у с. Бігунь на Овруччині відкрили меморіальну дошку на честь героя-земляка Віталія Стельниковича. Відтепер на фасаді місцевої школи, де він навчався, буде увіковічений подвиг 28-річного бійця, який віддав своє життя за Україну.

 

На шкільному подвір’ї зібралися школярі, вчителі, односельці та представники влади. На серйозний вираз обличчя найріднішої людини, викарбуваний на граніті, зі сльозами на очах дивилися рідні Віталія – батько Віталій Григорович, сестра Тетяна та брат Сергій.  

 

Віталій Віталійович Стельникович народився в багатодітній родині 21 березня 1986 року в с. Бігунь на Овруччині. Його мама померла дуже рано, тому вихованням дітей займався батько, інвалід ІІ групи. В зону проведення АТО боєць потрапив у складі 30-ї окремої механізованої бригади міста Новограда-Волинського. У ході бойових дій на Луганщині солдат отримав поранення, а після лікування повернувся захищати Батьківщину у неспокійний регіон. 1 грудня життя Віталія Стельниковича обірвалося. Його не вдалося врятувати від важкого поранення.

 

Однокласниця молодого військовослужбовця Тетяна Хилевич розповіла: «Однокласникам, одноліткам, друзям й усім, із ким спілкувався, Віталій запам’ятався товариським, порядним та доброзичливим, він міг підтримати у скрутну хвилину добрим словом, за потреби був готовий будь-кому прийти на допомогу. Та це й не дивно, адже мав риси характеру, притаманні справжнім чоловікам, такі як мужність, відповідальність, небайдужість, безкорисність. А тому, коли постала потреба захищати свою країну, у нього не виникло й найменшого сумніву, аби стати на захист її суверенітету та цілісності».

 

z

Прес-служба облдержадміністрації 

Версія для друку