Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В Україні пройде Тиждень безпеки дорожнього руху

04 Листопада 2015 • 10:04

Кіл-сть переглядів: 597

З 9 по 15 листопада в Україні пройде Тиждень безпеки дорожнього руху.

Серед основних причин скоєння дорожньо-транспортних пригод є перевищення водіями безпечної швидкості руху, порушення Правил дорожнього руху пішоходами, керування у нетверезому стані та порушення Правил маневрування.

Щоб не стати жертвою ДТП, треба дотримуватись правил дорожнього руху. Найпоширеніші порушення правил – це перехід дороги у невстановленому місці, раптовий вихід на дорогу перед автомобілем, що близько рухається, перехід дороги на заборонний сигнал світлофора.

Аналіз аварійності свідчить – дорожньо-транспортні пригоди мають тенденцію до збільшення під час дощу і сильного вітру, так як відкриті парасольки, щільні головні убори, капюшони також різко обмежують видимість, а опади та пориви вітру змушують людину різко нахиляти голову, що теж впливає на зменшення оглядовості дороги.

Тому рекомендується батькам проводити додаткові бесіди з дітьми про правила поведінки на дорозі в осінній період, розповідати про особливості руху транспорту і пішоходів у негоду.

Світловідбиваючі елементи на ранцях, спортивних сумках, взутті, одязі і головних уборах також зроблять фігурку дитини набагато помітніше, змусять водіїв знизити швидкість, звернути на себе увагу додатковим сигналом і попередити дорожньо-транспортну пригоду.

З метою профілактики аварійності за участі пішоходів, нагадуємо:
– пішоходи повинні рухатися по тротуарах;
– якщо немає тротуарів, рухатися можна по краю проїзної частини назустріч руху транспортних засобів. При цьому потрібно бути обережним і не заважати іншим учасникам дорожнього руху;
– переходити проїзну частину необхідно тільки на пішохідному переході;
– при переході проїзної частини з дітьми дорослий повинен міцно тримати дитину за руку;
– перед виходом на проїзну частину пішоходи повинні переконатися у відсутності транспорту, що наближається;
– у темний час доби і в умовах недостатньої видимості при русі по проїзній частині або узбіччі рекомендуємо пішоходам використовувати одяг світлих відтінків, а також зі світловідбиваючими елементами для своєчасного виявлення їх іншими учасниками дорожнього руху.

Довідково:
На дорогах Житомирщини аварії щороку забирають сотні життів. Як повідомляє Управління ДАІ УМВС України в Житомирській області, впродовж 2014 року на вулично-дорожній мережі області зареєстровано 838 дорожньо-транспортних пригод, у яких загинуло 185 людей та 1020 отримали тілесні ушкодження. А від початку поточного року на автошляхах Житомирщини трапилось понад 700 дорожньо-транспортних пригод, загинуло більше сотні людей. За дев’ять місяців поточного року за участю дітей сталося 109 ДТП, внаслідок чого загинуло 10 дітей та 168 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Версія для друку