Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В Україні стартувала комунікаційна кампанія «Крим – це Україна»

01 Березня 2016 • 14:47

Кіл-сть переглядів: 907

Минулого тижня в ІА «Укрінформ» Міністерство інформаційної політики України презентувало комунікаційну кампанію «Крим – це Україна».

 

За словами радника Міністра Еміне Джеппар, комунікаційна кампанія цього року залишила гасло «Крим – це Україна», запропоноване кримськими переселенцями 23 лютого 2015 року. Проте в інформаційному дискурсі щодо окупації Криму акценти дещо змінено. 26 лютого 2016 року в Україні інформаційно відзначили, як День кримського спротиву російській окупації. Відзначати окупацію та її роковини некоректно, а спротив Криму окупації варто.

 

Ініціативу МІП було підтримано всіма кримськими активістами та журналістами. Відомство продовжує роботу над офіційним визнанням 26 лютого в якості Дня кримського спротиву та його введення до офіційного календаря заходів України.

 

Кампанія має на меті консолідацію суспільної думки щодо Криму та формування громадянської позиції українців, в якій Крим, беззаперечно, це Україна. Окрім іншого вона спрямована на тих українців, які живуть в Криму та потерпають від репресій окупанта. Їм сьогодні вкрай необхідна підтримка та солідарність України.

 

В рамках кампанії створено документальний фільм, присвячений анексії Криму та нинішнім політичним репресіям по відношенню до українців в Криму, який буде презентовано незабаром. 

 

 

q

Версія для друку