Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В Україні триває Тиждень безпеки дорожнього руху

16 Листопада 2016 • 10:52

Кіл-сть переглядів: 815

Тиждень безпеки дорожнього руху в Україні розпочався 14 листопада із засідання міжвідомчої робочої групи, співголовами якої є Міністр інфраструктури України Володимир Омелян та народний депутат України Ігор Діденко.

 

Міністр інфраструктури України наголосив, що фінансування безпеки дорожнього руху має бути закріплено законодавчо. Також він повідомив, що планується створення єдиної системи бази даних про рівень травматизму та смертності на дорогах.

 

15 листопада за підтримки Європейського Інвестиційного Банку та Єврокомісії відбувся круглий стіл «Міжнародні норми та стандарти в сфері безпеки на транспорті. Проблематика та передова практика», участь у якому взяли національні та міжнародні експерти, представники Європейської Комісії, міжнародних організацій, МФО, державних органів країн ЄС, проектів технічної та фінансової допомоги, міністерств, інших центральних та місцевих органів виконавчої влади України.

 

14 листопада в Україні стартувала соціальна кампанія, мета якої – привернути увагу людей до проблеми перевищення швидкості на автошляхах.

 

Заступник голови Нацполіції Костянтин Бушуєв зазначив, що питання безпеки дорожнього руху має надзвичайну актуальність сьогодні, особливо в силу складних погодних умов.

 

Керівник проекту технічної допомоги ЄІБ «Модернізація та підвищення безпеки дорожньої мережі в Україні» Ерік Хойруп заявив, що проект стосується декількох напрямків роботи, в першу чергу, це стандарти і процедури проектування доріг, заходи з покращення і підвищення інфраструктури, управління дорожньою інфраструктурою. Ключовий експерт проекту Барбара Крол детально презентувала соціальну кампанію з дотримання швидкісного режиму.

 

Версія для друку