Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В Україні запроваджується новий напрям військово-патріотичної гри «Джура-Прикордонник»

27 Червня 2017 • 12:05

Кіл-сть переглядів: 622

1За ініціативи відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту, Міністерства освіти і науки України, Державної прикордонної служби України, громадських активістів, дитячих та молодіжних організацій вперше в Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру «Сокіл» («Джура») запроваджується новий напрям – «Джура-Прикордонник» Всеукраїнська військово-патріотична гра».

 

Гра буде проходити у 18 прикордонних областях та (приблизно) 98 прикордонних районах (ОТГ) із внесенням елементів прикордонної тематики, що дасть змогу популяризувати Державну прикордонну служби України у суспільстві та сприяти патріотичному вихованню, формуванню високих моральних цінностей у молоді на прикладі кращих бойових традицій охоронців кордону Української держави, сприяти взаємодії громадськості прикордонних районів (ОТГ) із прикордонниками щодо охорони державного кордону, а також створити додаткові соціальні ліфти для молоді з найбільш віддалених районів.

 

Всеукраїнський вишкіл «Джура-Прикордонник» відбуватиметься протягом 10 днів у липні 2017 року у формі всеукраїнського наметового таборування на базі Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота, м. Оршанець Черкаської області.

 

Учасниками вишколу є джури, які були відібрані в районах для участі у грі за напрямком «Джура-Прикордонник» (по двоє «джур», бажано різних статей, випускників 9-го класу, які продовжать навчання в 10-11 класах) від прикордонних районів (ОТГ) та районів (ОТГ), через які проходить розмежувальна лінія з окупованими та неконтрольованими районами України. З двома джурами від району участь у вишколі беруть по одному виховнику.

 

Для розгортання роботи за додатковим напрямком «Джура- Прикордонник» до складу районних штабів гри «Джура», що діють на базі районних державних адміністрацій прикордонних районів (ОТГ), включаються офіцери Державної прикордонної служби, які проводять відбір роїв-учасників гри навчальних закладів для їхньої участі у додатковому напрямку «Джура- Прикордонник».

 

Гра є комплексним засобом поглиблення знань та набуття додаткових необхідних навиків учнями-учасниками з навчальних предметів: історія України (історія Українського війська), Українознавство, Мистецтво, Географія, Фізична підготовка, Допризовна підготовка, Безпека життя і діяльності людини. Під час таборувань відбувається комплексний вишкіл учасників із зазначених предметів і оцінка рівня їхньої підготовленості.

Версія для друку