Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В Україні запроваджуються нові програми державної підтримки населення на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів

09 Лютого 2015 • 08:04

Кіл-сть переглядів: 1 506

З жовтня 2014 року Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України започаткувало програму державної підтримки населення до переходу на альтернативне опалення. Цей механізм передбачає відшкодування 20% тіла кредиту, отриманого населенням в ПАТ «Ощадбанк» на придбання твердопаливних та електричних котлів.

 

Станом на 10 січня механізмом пільгового кредитування скористалися 1629 сімей на загальну суму більше 28 млн. грн. Середній показник виданих кредитів – 68. Жителі Житомирської області, скориставшись цією програмою, отримали на придбання твердопаливних та електричних котлів 80 кредитів.

 

У 2015 році Агентством заплановано розширення переліку заходів, на які надаватиметься державна підтримка населенню. Так, ініціюється впровадження механізму відшкодування населенню частини тіла кредиту до 30% на встановлення склопакетів, придбання енергозберігаючих матеріалів, встановлення приладів обліку тощо.

 

Також механізм державної підтримки розроблено і для ОСББ. Проектом запропоновано відшкодування 40% суми кредитів на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів. Державна підтримка надаватиметься на придбання енергозберігаючих двокамерних склопакетів для вікон, індивідуальних теплових пунктів, засобів обліку тепла і води, модернізацію систем освітлення у місцях загального користування тощо. Окрім надання співфінансування для підвищення енергоефективності в будівлях, проект сприятиме також збільшенню кількості ОСББ в країні.

 

Загалом у 2015 році на реалізацію вказаних програм пільгового кредитування передбачається спрямувати 343,5 млн. грн. державних інвестицій.

 

Крім того, у грудні 2014 року компанія «Греса-Групп» спільно з ПАТ «Укргазбанк» розробили кредитну програму на придбання енергозберігаючого обладнання та утеплення будівель.

 

Кредитна програма призначена для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), юридичних та фізичних осіб – підприємців малого і середнього бізнесу та передбачає надання кредитів на термін до 3-х років під 3-11% річних. До товарів, на які надається кредит згідно з акційними умовами, відноситься опалювальне, енергогенеруюче, водонагрівальне та кліматичне обладнання, а також системи теплоізоляції.

 

Прес-служба облдержадміністрації  

Версія для друку