Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В Житомирі обговорили нагальні екологічні проблеми

03 Грудня 2015 • 14:35

Кіл-сть переглядів: 1 251

Під керівництвом голови комісії з питань безпеки та раціонального використання природних ресурсів Івана Паламарчука пройшло засідання круглого столу «Екологічна ситуація в області. Дотримання вимог законодавства з питань раціонального використання та охорони земель, надр, водних та лісових ресурсів, атмосферного повітря, водних живих організмів, тваринного світу, поводження з відходами».

Екологічну ситуації в області та дотримання вимог законодавства обговорили заступник голови громадської ради при ОДА Ірина Коцюба, голова Романівської районної ради Олександр Кондратюк, представники профільних обласних управлінь, інспекцій, структурних підрозділів облдержадміністрації, науковці й громадськість.  

Іван Паламарчук зазначив: «В цей час у Парижі відбувається Кліматична конференція ООН. 150 керівників держав обговорюють прийняття нового документа, який допоможе зменшити негативні тенденції змін клімату. Нова угода повинна замінити Кіотський протокол 1997 року, який до сьогодні бореться за зменшення викидів в атмосферу. І ми –  громадськість Житомира та влада – не можемо стояти осторонь від вирішення екологічних питань».

Голова комісії розповів про проблеми екологічного характеру. За підсумками обговорення прийнято резолюцію учасників засідання за круглим столом, у якій визначено ряд рекомендацій для органів влади: широке інформування громадськості щодо ситуації в екологічній сфері; забезпечення дієвого моніторингу програм екологічного спрямування; сприяння у розробці проектів обласних програм щодо розвитку мінерально-сировинної бази, утилізації токсичних відходів тощо.

Версія для друку