Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В Житомирі вшанували пам’ять жертв Голодомору. ФОТО

28 Листопада 2015 • 09:03

Кіл-сть переглядів: 887

Сьогодні, 28 листопада  в Житомирі  відбулися заходи до Дня пам’яті жертв Голодомору. Біля пам’ятного знаку “Сумуючий  Янгол” зібралися сотні житомирян, духовенство, представники  влади. На заходах були присутні голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський, заступник голови обласної ради Наталія Рибак, міський голова Сергій Сухомлин, т.в.о начальника Головного управління Національної поліції  в Житомирській області Валерій Рудик.

 

«Воістину багатостраждальний український народ. Бо хіба ще є ще хоч один народ у світі, окрім нас, українців, хто за першу чверть ХХ століття пережив три голодомори: 1921-1923, 1932-1933; 1946-1947 років», – зазначив у своїй промові голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський.

 

Керівник області ноголосив, що геноцид-голодомор став одним з найжахливіших злочинів у людській історії: «Цей голод був спробою знищити нашу націю, відібрати у нас гідність, умертвити надію. Та я глибоко переконаний в тому, що, як, ніякий ворог не здатен поставити українців на коліна, змусити нас відмовитися від Свободи, Незалежності, Гідності та Соборності».

 

У рамках проведення мітингу-реквієму  відбулося виконання Гімну України, хвилина мовчання, поминальна панахида, покладання квітів та колосків до пам’ятного знака «Сумуючий Янгол».

 

 Закликаємо всіх долучитися до загальнонаціональної хвилини мовчання і сьогодні о 16-ій годині запалити свічку пам’яті в кожній домівці.

 

 

Версія для друку