Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В Житомирській ОДА зустрілися представники різних національностей. ФОТО

04 Червня 2015 • 14:42

Кіл-сть переглядів: 965

106 національностей і народностей проживають на території Житомирщини. Найчисельніші та найактивніші з них об’єднуються в національно-культурні товариства.

 

Круглий стіл за участю керівників національно-культурних товариств відбувся сьогодні, 4 червня, в облдержадміністрації. Мета – налагодити тіснішу співпрацю між органами влади та національними меншинами, окреслити проблемні питання та визначити спільно шляхи їх вирішення.

 

На засіданні представниками різних національних меншин були підняті питання, які найбільше хвилюють національно-культурні товариства. Серед них: можливість створення шкіл або класів з вивчення мови національної меншини; сприяння ОДА у діяльності мистецьких колективів НКТ; створення музею чи окремої експозиції національної меншини (в приміщенні краєзнавчого музею, бібліотеки, літературного музею тощо).

 

Також було обговорено, яким чином НКТ буде надаватися інформаційна підтримка з боку облдержадміністрації.

 

Представники національних меншин  розповіли про свою суспільну діяльність на користь громади, як вони допомагають учасникам АТО, переселенцям тощо.

 

Заступник голови ОДА Ярослав Лагута радить представникам у разі потреби звертатися особисто і всі питання будуть вирішені обов’язково. Він подякував НКТ за їхню активну позицію та зазначив, що Житомирщину робить такою колоритною саме багатонаціональність, бо кожна культура робить свій внесок в розвиток нашого краю.

 

«Давайте ми будемо забувати про ті відмінності, які нас можуть якимось чином роз’єднувати, а зосереджуватися на тому, що у нас спільний патріотизм до Житомирщини та України. І нехай кожна нація, кожна культура закладає свою цеглину у спільну справу – розбудову нашої Батьківщини», – закликав усіх присутніх Ярослав Лагута.

 

1

 

2

 

 

3

 

3

 

4

 

5

 

6

Версія для друку