Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Вадим Калінін: Заклади мають забезпечувати якісну професійну освіту

21 Жовтня 2016 • 14:14

Кіл-сть переглядів: 679

Сьогодні, 21 жовтня, начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Вадим Калінін перевірив стан закладу та прилеглої території професійно-технічного училища №12 м. Бердичева.

 

На території училища знаходиться виробничий та адміністративний корпуси, які знаходяться  у неналежному стані та потребують ремонту, а прилегла територія – прибирання.

 

Найважливіша проблема училища – недоукомплектовані групи.

 

«Ми даємо вам час до 1 листопада, аби групи були повністю укомплектовані. Це наше спільне з вами завдання розвивати заклад і робити його таким, щоб до нього приїжджали вчитися діти з різних регіонів країни», – звернувся Вадим Калінін до викладачів та керівництва училища.

 

Також Вадим Калінін повідомив, що з наступного року фінансування закладу перейде з місцевого бюджету до обласного. Крім цього з 2017 року буде регіональне замовлення.

 

«Ми маємо з вами робити все, аби заклад функціонував і діти здобували професії, які їм подобаються, тим паче, що вони дуже люблять цей заклад та переживають за нього – це мотивація для нас», – підкреслив начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Вадим Калінін.

 

Після спілкування з викладачами і батьками директор училища написав заяву на звільнення. 

 

Довідково. На сьогоднішній день на базі училища здійснюється навчання за слідуючими спеціальностями: 

  • кравець, закрійник (на базі 9-11 класів з терміном навчання відповідно 3 роки та 1,5 роки. Підготовка з даних професій здійснюється у швейних майстернях, які відповідають згідно існуючим стандартам);
  • перукар, візажист (на базі 9 класів з терміном навчання 3 роки);
  • кухар (на базі 11 класів з терміном навчання 1,5 роки);
  • кухар, офіціант (на базі 9 класів з терміном навчання 3 роки).
Версія для друку