Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Важливо! Посилено відповідальність за пошкодження екосистем

26 Квітня 2020 • 10:30

Кіл-сть переглядів: 164

Парламент прийняв Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу”. 

.

Законом передбачається удосконалити порядок притягнення до відповідальності за забруднення атмосферного повітря, знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу, порушення вимог пожежної безпеки в лісах та самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків для того, аби зменшити руйнівні наслідки та захистити право громадян на безпечне повітря і навколишнє середовище, а також зменшити кількість пожеж, які виникають через це.

.

Відповідно до прийнятого закону, за спалення або пошкодження вогнем лісів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, будуть штрафи, які збільшили у 18 разів: доведеться заплатити від 91 800 до 153 000 гривень.

.

Також у 20 разів підвищили штраф за забруднення або іншу зміну природних властивостей атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров’я людей або для довкілля речовинами, відходами або іншими матеріалами промислового чи іншого виробництва (якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей або для довкілля) – до 30 600-61 200 гривень.

.

За випалювання на сільгоспземлях, в смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах тепер загрожує штраф у розмірі від 3 060 до 6 120 гривень.

.

Ознайомитися із Законом можна ТУТ.

Версія для друку