Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Велике будівництво на Житомирщині: триває монтування системи зважування у русі поблизу села Андріївка

24 Вересня 2021 • 09:51

Кіл-сть переглядів: 499

Біля села Андріївка на автомобільному шляху міжнародного значення М 21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський (км 148+700 – 149+500) триває встановлення елементів системи моніторингу за станом доріг та умовами руху. Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Житомирській області.

 

Дана система є апаратним комплексом, який складається з датчиків, вбудованих у дорожнє покриття, камер для автоматичного розпізнавання номерних знаків, камер загального огляду та лазерних сканерів.

 

Монтаж системи передбачає:

 

проведення земельних робіт;

 

влаштування фундаментів, WIM;

 

влаштування тришарового покриття на ділянці дороги;

 

укріплення узбіч;

 

виконання робіт з електроживлення, заземлення, освітлення;

 

пусконалагоджувальних робіт;

 

облаштування ділянки автодороги.

 

Підрядна організація, яка виконує роботи —  Товариство «Інтеграл Сістемс». Виконати встановлення системи планується до кінці 2021 року.

 

Нагадаємо, що з 01 жовтня поточного року набуває чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю», яким передбачено посилення відповідальності за порушення вагових норм на автошляхах країни.

 

У рамках програми Президента України «Велике будівництво» у Житомирській області триває розбудова дорожньої інфраструктури, зокрема у с. Теснівка на території Коростишівської громади здійснюється поточний середній ремонт мосту на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення О 060510.

 

Довідково. Система WiM — інструмент прямого стягнення штрафів за перевищення габаритно-вагових норм. Майданчик системи перекриває дорогу по всій ширині, а фіксація руху здійснюється цілодобово у режимі реального часу за допомогою обладнання, яке монтується в верхньому шарі покриття автомобільних доріг або на прогонових будовах мостів та шляхопроводів.

 

Навантаження на кожну вісь вимірюється як мінімум у трьох послідовних точках. Автоматично зчитується номерний знак, габаритні розміри, загальна маса, навантаження на кожну вісь та кожне колесо окремо, кількість осей, швидкість руху тощо.

Версія для друку