Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Велике будівництво на Житомирщині: тривають реставраційні роботи меморіального будинку-музею академіка С.П. Корольова

29 Листопада 2021 • 12:52

Кіл-сть переглядів: 498

Меморіальний будинок-музей академіка С.П. Корольова у м. Житомирі було включено до переліку проєктів із реставрації, консервації, ремонту пам’яток культурної спадщини, у тому числі замків, інших фортифікаційних, оборонних, палацово-паркових комплексів, що реалізуються в рамках проєкту “Велика Реставрація” у межах президентської програми “Велике будівництво”.

 

Про це повідомляє Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА.

 

Так, наразі тривають ремонтно-реставраційні роботи меморіального будинку-музею академіка С.П.Корольова. Проєктом передбачено заміну вхідних та внутрішніх дверей та віконниць, влаштування підйомника для МГН, заміну зовнішніх мереж водопроводу та каналізації, відновлення внутрішнього опорядження в ході реставраційних робіт.

 

Загальна вартість об’єкту — 1205,8 тис. грн.

 

Реалізація проєкту здійснюється за кошти державного бюджету, які передбачені Міністерству культури та інформаційної політики України на ремонтно-реставраційні роботи пам’яток культурної спадщини.

 

Проєкт планується завершити до кінця 2021 року.

 

Також у перелік об’єктів реставрації на 2021-2022 роки потрапив і Національний музей космонавтики імені С.П. Корольова у Житомирі.

 

Нагадуємо, що цьогоріч у Житомирі відкрито будівлю Магістрату (обласний краєзнавчий музей), реконструйовану в рамках програми Президента «Велике будівництво».

Версія для друку