Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Велике будівництво: Наталія Остапченко оглянула, як ремонтують дороги у Бердичеві. ФОТО

29 Квітня 2020 • 15:09

Кіл-сть переглядів: 666

Заступниця голови ОДА Наталія Остапченко перевірила хід виконання робіт із  капітальної реконструкції двох доріг у місті Бердичеві. Ремонт дорожнього покриття по вулиці Житомирській та по вулиці Вінницькій виконується в рамках проєкту Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

 

На Житомирщині ще з кінця лютого цього року розпочалася реалізація проєктів у рамках програми «Велике будівництво». У Бердичеві наразі здійснюється капітальний ремонт дороги протяжністю 1,476 км (вул. Житомирська) та дороги протяжністю 0,701 км (вул. Вінницька). Як саме проходять роботи з капітального ремонту доріг у місті сьогодні, 29 квітня, ознайомилася Наталія Остапченко.

 

«У рамках програми «Велике будівництво» на Житомирщині здійснять ремонт 196,3 км доріг, з яких 145,7 км – дороги місцевого значення та 50,6 км – дороги державного значення. На ці цілі області передбачено 1 млрд 942,7 млн грн. Змінений підхід до ремонту доріг, адже всі зусилля спрямовуються на капітальну реконструкцію, а не просто виконання ямкового ремонту», – зазначає заступниця голови ОДА.

 

Станом на сьогодні по вулиці Житомирській виконані такі роботи:

 

  • демонтували 208 пог. м бортових каменів;
  • влаштували вирівнюючий шар асфальтобетонного покриття площею 16000,0 м²;
  • переклали 15 шт. горловин цегляних колодязів з люками.

 

На цій дорозі мають ще влаштувати асфальтобетонне покриття площею 4984,0 м²; встановити 208 пог. м бортових каменів; перекласти 3 шт. горловин цегляних колодязів з люками. На виконання всіх робіт з Державного дорожнього фонду спрямовано 8660,5 тис. грн. Завершити всі роботи з капітального ремонту дорожнього покриття вул. Житомирської у м. Бердичеві повинні до 1 липня 2020 року.

 

По вулиці Вінницькій, що у Бердичеві, станом на 29 квітня 2020 року виконано такі роботи:

 

  • зняли існуюче асфальтобетонне покриття глибиною 30 мм площею 16800,0 м²;
  • розпочали розбирати бортові камені.

 

Решту робіт передбачається виконати протягом травня-червня 2020 року. Обсяг фінансування цієї дороги складає 4071,0 тис. грн.

 

Довідково. «Велике будівництво» – це програма Президента України, мета якої інфраструктурна модернізація. В рамках цієї програми планується здійснити масштабне будівництво та капітальний ремонт шкіл, дитячих садків, приймальних відділень лікарень, стадіонів та доріг.

 

Версія для друку