Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Велике будівництво: реконструйований дитячий садочок у Чоповичах готовий до роботи. ВІДЕО

05 Січня 2021 • 14:00

Кіл-сть переглядів: 1 048

Це стало можливим завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Чоповицька об’єднана територіальна громада отримала сучасний дитячий садочок, розрахований на 80 дитячих місць.

 

Ще з 1992 року у стадії незавершеного будівництва перебував 8-ми квартирний житловий будинок, який у 2016 році новостворена Чоповицька ОТГ вирішила використати для будівництва нового дитячого садка. Будівельні роботи розпочато у 2019 році за кошти державного фонду регіонального розвитку, а безпосередня реалізація проєкту відбулась у 2020 році у рамках програми “Велике будівництво”.

 

Зокрема у рамках програми виконано перепланування та облаштування приміщень згідно  з функціональним призначенням, улаштування даху, заповнення віконних та дверних прорізів, прибудову двоповерхових блоків, монтаж усіх інженерних систем та комунікацій, сантехнічних приладів та технологічного обладнання, опорядження, оздоблення та меблювання внутрішніх приміщень, фасадні роботи, будівництво тіньових навісів на дитячому майданчику, благоустрій території.

 

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 19,7 млн грн, за час будівництва програмою профінансовано 18,9 млн грн, з яких 16,4 млн грн — з державного фонду регіонального розвитку, 2,5 млн грн — з бюджету Чоповицької громади.

 

Результатом реалізації даного проєкту стало відкриття нового дошкільного навчального закладу на 80 дитячих місць для чотирьох вікових груп. Дитячий садочок збудований за стандартами  нового освітнього простору та надасть дітям змогу отримувати якісні освітні послуги.

 

Версія для друку