Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#Велике_будівництво: відремонтований будинок фізкультури «Авангард» у Житомирі зустрічатиме юних спортсменів у новому навчальному році. ФОТОРЕПОРТАЖ

19 Серпня 2020 • 11:54

Кіл-сть переглядів: 585

На Житомирщини триває реалізація національної програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським (Програма).

 

У рамках Програми у Житомирській області передбачено виконання 107 об’єктів: ремонт/реконструкція 7 приймальних відділень лікарень, будівництво 24 амбулаторій, 11 шкіл, 6 садочків, 6 стадіонів/об’єктів спорту, а також капітальний ремонт 53 об’єктів дорожнього господарства.

 

Із-поміж 6 об’єктів спорту 4 – перехідні та 2 відібрано за результатами конкурсного відбору ДФРР у 2020 році. Наразі роботи ведуться на усіх 6 об’єктах:

 

будинок фізкультури “Авангард” у м.Житомирі;

 

стадіон “Спартак” у м.Житомирі;

 

майновий комплекс КЗ “Житомирський-інтернат для обдарованих дітей” у м.Житомирі;

 

спорткомплекс “Динамо” у м.Радомишлі;

 

стадіон у м.Чуднові;

 

спортивний майданчик у с.Кирдани Овруцького району.

 

5 об’єктів спорту фінансується з ДФРР, 1 (ліцей-інтернат) – за кошти освітньої субвенції.

 

Так, підходить до завершення капітальний ремонт будинку фізкультури Житомирської дитячо-юнацької спортивної школи «Авангард».

 

Відповідно до проєкту проведено загально-будівельні роботи, модернізацію інженерних мереж, облаштовано внутрішні приміщення, оздоблено фасади та внутрішні приміщення; здійснено благоустрій території; створено публічний простір.

 

Нагадаємо, що Житомирщина долучилася до реалізації державного проєкту «Україна – чемпіон!», яким передбачено створення в кожній області об’єкта спортивної інфраструктури, присвяченого видатному сучасному спортсмену чи спортсменам з цього регіону. Так, у Житомирській дитячо-юнацькій спортивній школі «Авангард» буде створено спортивний простір, присвячений сучасній видатній спортсменці нашої області Юлії Єлістратовій. Також планується, що тематичні інсталяції демонструватимуть досягнення вихованців школи у п’яти видах спорту.

 

Довідково. За інформацією департаменту регіонального розвитку ОДА, кошторисна вартість цього об’єкту – 15,5 млн грн.

 

Житомирська ДЮСШ «Авангард» входить у десятку кращих спортивних шкіл України. Вихованці школи на різноманітних чемпіонатах України, Європи та світу показують високі спортивні результати.

 

В «Авангарді» є 6 відділень: плавання, триатлон, дзюдо, сучасне п’ятиборство, спортивна аеробіка, кікбоксинг.

 

 

Версія для друку