Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#ВеликеБудівництво: Ми підходимо до проєкту реконструкції обласного онкодиспансеру комплексно, — Наталія Остапченко. ВІДЕО

07 Квітня 2021 • 14:33

Кіл-сть переглядів: 475

Сьогодні, 07 квітня, перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко провела онлайн-брифінг щодо реконструкції КУ «Обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради.

 

Наталія Остапченко зазначила, що цього року медичну установу включено до переліку об’єктів Програми Президента України «Велике будівництво», тому реконструкцію цього об’єкту планується завершити до кінця 2021 року.

 

Як повідомила перша заступниця голови ОДА, за весь час будівництва обсяг фінансування складає 94 мільйони гривень. Залишок кошторисної вартості станом на початок 2021 року складає 40,2 мільйони гривень, з яких із Державного фонду регіонального розвитку передбачено 36,2 мільйони гривень та 4 мільйони гривень – із обласного бюджету.

«Ми підходимо до проєкту реконструкції обласного онкодиспансеру комплексно, тому разом із реконструкцією здійснюється підготовка до встановлення сучасного лінійного прискорювача, який дозволить надавати променеву терапію онкохворим», — зазначила Наталія Остапченко.

Також перша заступниця голови облдержадміністрації наголосила, що цього року планується виконати капітальний ремонт внутрішніх приміщень хіміотерапевтичного, онкогенікологічного, рентгенологічного, мамологічного відділень онкодиспансера, а також на завершальній стадії – ремонтні роботи в приймальному відділенні. Повністю завершені будівельні роботи в приміщеннях ендоскопічного, лабораторного, поліклінічного та амбулаторно-операційного відділень онкодиспансера.

«Сьогодні ми розглядаємо декілька варіантів закупівлі обладнання для Обласного онкодиспансера. Це може бути або лізинг у співробітництві з одним із державних банків або державно-приватне партнерство», — підкреслила Наталія Остапченко.

Довідково. КУ «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради – лікувальний заклад, який надає спеціалізовану медичну допомогу хворим на злоякісні новоутворення. На сьогодні в Житомирській області на диспансерному обліку перебуває майже 33 тисячі хворих на злоякісні новоутворення, щорічно діагностується близько 4 тисяч нових випадків онкологічних захворювань.

 

Щороку в онкодиспансері:

 

консультують близько 100 000 хворих;

 

проводиться більше 5 000 складних операцій;

 

проходить лікування в стаціонарі диспансеру біля 7 000 хворих.

 

Детальніше дивіться у відео знизу.

 

Версія для друку