Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Верховна Рада має розглянути важливі для об’єднаних громад законопроекти

11 Липня 2017 • 07:20

Кіл-сть переглядів: 540

Децентралізація і пов’язані з нею зміни у державі неможливі без відповідних змін у законодавстві. Новостворені об’єднані територіальні громади дуже потребують підтримки Верховної Ради України.

 

Цей пленарний тиждень у Верховній Раді – останній перед довгими літніми канікулами. Депутати мають прийняти дуже важливі і необхідні для громад законопроекти.

 

Протягом останнього пленарного тижня у Верховній Раді перед довгими канікулами народні обранці мають шанс суттєво полегшити життя громадам, які приєднались до вже існуючих ОТГ (законопроект №4773), виправити ситуацію з приєднанням громад до міст обласного значення (№6466 ), заохотити фахівців ефективно працювати в органах місцевого самоврядування (№2489) і розглянути законопроект, який стосується меж районів (№6636). Останній є особливо важливий, бо зростає кількість районів, територію яких повністю, або більше ніж на половину покривають території об’єднаних громад і фінансування районних рад і районних адміністрацій у розмірі близько 10 мільйонів щорічно є просто економічно недоцільне.

 

1

 

1

Версія для друку