Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Верховна Рада, перші телевізор та інформагентство – у прес-турі для житомирських журналістів

01 Грудня 2016 • 13:02

Кіл-сть переглядів: 683

Скільки новин кожного дня готують журналісти найстаршого інформаційного агентства України? Як працює Верховна Рада України? Як виглядають кулуари ВРУ? Яка висота найбільшої телевежі України? Яким був перший телевізор?

 

Відповіді на ці та інші цікаві питання отримали учасники прес-туру для ЗМІ Житомирщини, що відбувся вчора, 30 листопада, у м. Києві.

 

1Прес-тур організовано з нагоди Дня працівників телебачення, радіомовлення та зв’язку. Таким чином облдержадміністрація вирішила змінити формат заходу – замість звичайних урочистостей – корисна екскурсія, новий досвід і знання.

 

У рамках прес-туру, в якому взяли участь представники радіо, телекомпаній, інтернет-видань області, журналісти відвідали Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ», Верховну Раду України, Перший національний телеканал, Музей телебачення, що знаходиться в приміщенні Національної телекомпанії України.

 

Заступник генерального директора ІА «Укрінформ» Марина Сингаївська поділилася власним досвідом роботи в агентстві, розповіла житомирським журналістам, як перевіряти інформацію, для чого потрібні першоджерела, як отримують новини із зони АТО, скільки та в якому темпі працюють журналісти тощо. За її словами, на сайті «Укрінформ» щоденно публікується близько 300 новин різної тематики, для цього задіяні 80 працівників, включаючи і власкорів. Також в учасники прес-туру познайомились із роботою аналітичного відділу агентства і найстаршим працівником, якому виповнилось 88 років.

 

Наступна «зупинка» прес-туру – довгоочікувана екскурсія у Верховній Раді України. Протягом екскурсії журналісти дізнались про роботу ВР, ознайомились з історією будівлі, відвідали кулуари та балкон зали, де працюють народні депутати.

 

Заключним етапом став Музей телебачення, якому нещодавно виповнилось 10 років. Він налічує близько 800 експонатів. Серед них – унікальні раритети: телевізор зі збільшувальною лінзою КВН-49, кіно- й телевізійні камери, якими знімали перші передачі, радіоприймачі довоєнних часів, перші радянські лампові телевізори, фотоапарати і мікрофони. Також під час екскурсії на Першому національному журналісти ознайомилися із тим, як працює звукова, де проводяться записи програм, як працюють на найвищій телевежі України.

 

Організатор прес-туру – управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

 

Сподіваємось, що журналісти отримали не лише позитивні емоції та сотні фото на згадку, а й максимум корисної та пізнавальної інформації для роботи.

Версія для друку