Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Відомі результати обласного етапу всеукраїнського відкритого заходу з авіамодельного спорту в класах повітряних зміїв

02 Травня 2024 • 09:45

Кіл-сть переглядів: 146

На Житомирщині відбувся обласний етап всеукраїнського відкритого заходу з авіамодельного спорту в класах повітряних зміїв. Участь у якому взяли команди з п’яти територіальних громад: Андрушівської, Звягельської, Житомирської, Коростишівської та Новогуйвинської.

 

Програма заходу передбачала стендову оцінку моделей, теоретичний залік у всіх класах моделей та залікові польоти у класах: плоский змій, коробчастий змій, мінізмій і пневматична ракета на дальність польоту. Кожен учасник мав право на три залікових польоти.

 

Польоти моделей проводилися на спеціально обладнаному майданчику авіаклубу «Авіатик».

 

Головним критерієм оцінки під час змагань була краса польоту змія. Важливо, щоб модель стабільно трималася в повітрі без різких коливань, а всі її рухомі елементи функціонували належним чином. Учасникам було дозволено демонструвати різноманітні ефекти під час польотів, зокрема використання звуки та світло, а також доставлення вантажу змієм і його скидання на парашуті чи стрічці. Завершальним етапом польоту було перетинання учасником “лінії фінішу”.

 

Результати особистої першості визначалися в кожному класі моделей окремо за сумою балів отриманих учасником в трьох етапах програми.

 

Особиста першість у кожній категорії моделей – за кращим результатом в даному класі моделей.

 

Командна першість визначалася за сумою максимальних балів, набраними членами команди в особистому заліку у трьох різних класах моделей та у заліку з теоретичної підготовки.

 

За підсумками конкурсу перемогу в командному заліку здобула Коростишівська територіальна громада, продемонструвавши високий рівень підготовки та майстерності своїх учасників.

 

За інформацією Центру позашкільної освіти для дітей та молоді 

 

 

Версія для друку