Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Відтепер фінансування з ДФРР можуть отримати проєкти вартістю щонайменше 10 млн грн

05 Квітня 2021 • 15:36

Кіл-сть переглядів: 559

Уряд за ініціативою Мінрегіону вніс зміни до постанови КМУ №196 «Деякі питання державного фонду регіонального розвитку». Нововведення стосуються порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проєктів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР.

«Узгодженість дій та пріоритетність завдань – головні принципи, якими ми маємо керуватись при відборі проєктів, що можуть фінансуватись з Державного фонду регіонального розвитку. Зосереджуємось на великих проєктах, реалізація яких матиме найбільший ефект для розвитку регіонів. Важливо, що ухвалені Урядом зміни актуалізують низку положень у відповідності до Державної стратегії регіонального розвитку на 2020-2027 роки, а також синхронізують відбір проєктів ДФРР з регіональними стратегіями розвитку», – наголошує Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Головні зміни:

 

Змінились часові рамки для відбору програм та проєктів, що будуть фінансувати за рахунок ДФРР. Кінцевий термін – 01 серпня. Це означає що саме до цієї дати Мінрегіон спільно з регіонами сформує списки проєктів, що фінансуватимуться у наступному, 2022 році.

 

Збільшена нижня межа для нових проєктів, що можуть фінансуватись за рахунок ДФРР. Вона становитиме не нижче 10 млн грн. Таким чином ми відходимо від практики, коли з держбюджету розпорошуються кошти на невеликі проєкти і зосередимося на значимих об’єктах.

 

Збільшений до 5 років термін реалізації великих проєктів вартістю більше 100 млн грн. Раніше цей термін складав 3-4 роки.

 

Відтепер Мінрегіон спільно з регіональною владою буде узгоджувати технічні завдання, за якими оголошується конкурсний відбір для проєктів ДФРР. Це забезпечить концентрацію ресурсів на чітких пріоритетах, які відповідатимуть регіональним стратегіям розвитку.

 

Версія для друку