Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

VІІ Пленум обласної організації ветеранів України

23 Квітня 2015 • 11:48

Кіл-сть переглядів: 809

23 квітня відбувся VІІ Пленум обласної організації ветеранів України. В ньому взяли участь голова Житомирської обласної адміністрації Сергій Машковський, голова Житомирської обласної ради Віталій Француз, заступник голови ОДА Ярослав Лагута,  заступник керівника інформаційно-аналітичного центру, член ради організації ветеранів України Віктор Косінський, голова ради Житомирської обласної організації ветеранів України Микола Каширін, заступник голови Житомирської обласної організації ветеранів України Любов Фєдяєва.

 

Житомирська обласна організація ветеранів об’єднує  296 300 осіб, з яких 3043  учасники бойових дій, 3050 інвалідів війни, 35673 учасники війни, 87141 ветеран праці, 4840 ветеранів військової служби, 6253 вдови ветеранів війни.

 

Серед них ветерани Великої Вітчизняної війни завжди відрізнялися активною життєвою позицією, і сьогодні вони залишаються активними учасниками процесу розбудови громадянського суспільства, військово-патріотичного виховання молодого покоління. Неоціненний їх вклад і в збереження пам’яті та історичних традицій нашого народу.

 

Сергій Машковський у своєму виступі зазначив, що незважаючи на складнощі, які ставить нам сьогодення, одним з пріоритетних напрямків роботи є соціальне забезпечення ветеранів та інвалідів війни: «Ми робимо все необхідне, щоб ветерани відчули себе комфортно та їм була забезпечена старість».

 

Наразі на обліку в органах праці та соціального захисту населення перебуває майже 47 тисяч ветеранів війни та майже 105 тисяч дітей війни. У 2015 році для надання пільг ветеранам та дітям війни за рахунок державних коштів, у бюджетах  міст та районів області передбачено 169,8 млн.грн.

 

«В області організована робота щодо виплат одноразової грошової допомоги ветеранам війни до Дня Перемоги. На сьогодні одноразову допомогу виплачено 41 377 ветеранам війни на суму 25,8 мільйонів гривень, що складає 93%», – зауважив Сергій Олександрович.

 

Відповідна робота в області проводиться щодо оздоровлення ветеранів війни та інвалідів. Упродовж поточного року в санаторно-курортних закладах України оздоровлено 251 ветеранів війни та інвалідів.

 

У 2015 році Житомирським державним експериментальним протезно-ортопедичним підприємством інвалідам війни видано 114 пар ортопедичного взуття на загальну суму 151,3 тисячі гривень та 27 протезно-ортопедичних виробів на загальну суму 75 тисяч гривень

 

Під час  виступу керівник області висловив глибоку вдячність ветеранам за їхній подвиг: «Сьогодні у нас в країні непроста ситуація. Кому, як не вам – учасникам бойових дій, це розуміти. Сьогодні для молодого покоління ви приклад стійкості, самовідданості та патріотизму. Я висловлюю кожному з вас сердечну синівську вдячність за мужність у боях і важку працю у повоєнні часи та самопожертву».

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

 

 

Версія для друку