Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віктор Градівський: 67-річний канадський волонтер вирушив у велоподорож, щоб допомогти українським військовим. ВІДЕО

03 Вересня 2024 • 16:58

Кіл-сть переглядів: 222

Сьогодні, 03 вересня, у Житомирі заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктор Градівський зустрівся з волонтером Якобом Кепкою, який їде на велосипеді із Кракова до Києва.

 

67-річний канадець з польським корінням, який має ампутацію ноги вище коліна, в рамках проєкту «Норе Raising Expedition» вирушив у велосипедну подорож аби привернути увагу до потреб людей з ампутованими кінцівками та зібрати кошти, які будуть використані на протезування українських військових, а також на навчання українських протезистів.

 

“Ця велоподорож символізує не лише силу духу, а й єдність народів у боротьбі за свободу та гідність. Відвага Якоба Кепки нагадує нам, що допомога не має меж, і навіть один крок може змінити життя тих, хто потребує підтримки. Його подорож — це відкрите серце на колесах, яке наближає Україну до перемоги”, — сказав Віктор Градівський.

 

Також учасники зустрічі поклали квіти до пам’ятника “Захисникам України від російських агресорів” та вшанували хвилиною мовчання Героїв.

 

Якоб та його команда мають заплановані зустрічі в лікарнях та госпіталях, де проходять протезування та реабілітацію українські військові.

 

Довідково. Фундація «Freedom Space» (https://freedomspace.рl/) від початку повномасштабного вторгнення активно допомагає соціально вразливим категоріям громадян України, зокрема, надаючи гуманітарну допомогу в рамках проекту «Pudelko dobra». В лютому-травні 2022 року представники фундації надавали логістичну допомогу громадянам України на польському кордоні,забезпечуючи транспортування до осередків тимчасового розміщення. В червні 2024 року за ініціативи фундації в Кракові було відкрито українську бібліотеку.

 

 

Версія для друку