Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віктор Градівський долучився до нагородження кращих фахівців галузі фізичної культури та спорту Житомирщини. ВІДЕО

13 Вересня 2024 • 15:54

Кіл-сть переглядів: 103

Сьогодні, 13 вересня, у Житомирі відбулися урочистості з нагоди Дня фізичної культури і спорту України. До заходу долучився заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктор Градівський, який нагородив кращих фахівців галузі фізичної культури і спорту Житомирщини.

 

Урочистості розпочався з вшанування пам’яті полеглих героїв, які віддали своє життя за незалежність та свободу України. Хвилиною мовчання присутні вшанували тих, хто боронив нашу країну, підкреслюючи важливість єдності нації та розвитку фізичної культури навіть у складні часи.

 

Заступник начальника Житомирської ОВА у своїй промові відзначив значні здобутки українських спортсменів, які завдяки своїй майстерності та відданості підіймають синьо-жовтий прапор на міжнародних спортивних аренах.

«Фізична культура і спорт є запорукою здорової нації. Наші фахівці у спортивній галузі — це титанічна сила, яка завдяки спільним зусиллям допомагає українським спортсменам досягати високих результатів на світовому рівні. Ми маємо вагомі спортивні здобутки, і це є результатом наполегливої праці наших тренерів та спортсменів», – наголосив Віктор Градівський.

З нагоди свята було вручено почесні відзнаки видатним фахівцям спорту Житомирщини. Зокрема, звання Заслуженого тренера України отримав Олег Мерлушкін — тренер-викладач з шотокан карате-до С.К.І.Ф. Комунальної установи «Новогуйвинська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа». Його багаторічна робота та внесок у розвиток спорту були високо оцінені на державному рівні.

 

Список нагороджених за високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту на Житомирщині можна переглянути – ТУТ.

 

Окрім урочистостей, гості заходу змогли насолодитися виступом збірної команди України серед юнаків зі спортивної аеробіки, до складу якої увійшли спортсмени з Житомира та Донецька.

 

Довідково. Розвиток галузі фізичної культури та спорту в області здійснюється відповідно до Обласної комплексної Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2021-2024 роки, затвердженої рішенням сесії обласної ради
від 24.12.2020 № 22 зі змінами.

 

Станом на 2024 року, в області функціонує 41 дитячо-юнацька спортивна школа, 2 спеціалізовані школи олімпійського резерву (легка атлетика, футбол) та 1 школа вищої спортивної майстерності.

 

Відповідно до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів Житомирської області за звітний період на Житомирщині проведено 58 чемпіонатів області з олімпійських та неолімпійських видів спорту, 19 обласних змагань з видів спорту для осіб з інвалідністю. Забезпечено участь збірних команд області у 106 змаганнях державного рівня.

Версія для друку