Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віктор Градівський долучився до навчального семінару з питань надання на Житомирщині соціальних послуг

28 Вересня 2022 • 16:02

Кіл-сть переглядів: 340

Сьогодні, 28 вересня, заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський долучився до проведення навчального семінару для керівників центрів соціальних служб, центрів надання соціальних послуг міських, селищних, сільських рад з питань організації і здійснення соціальної роботи та оцінки якості надання соціальних послуг.

 

Як повідомила директорка Житомирського обласного центру соціальних служб Ганна Антіпова, участь у заході взяли 34 особи, в тому числі керівники 7 центрів соціальних служб, 24 керівники центрів надання соціальних послуг та 3 керівники управлінь та відділу соціального захисту населення Баранівської міської, Швайківської сільської, Городоцької селищної рад. Також до семінару долучилися представники профільних структурних підрозділів Житомирської ОВА, ГУ Національноï соціальної сервісної служби в Житомирській області та крос-секторального проєкту ЮНІСЕФ у Житомирській області.

 

Так, під час семінару було розглянуто:

 

проблемні питання соціальної роботи в умовах воєнного стану та основні завдання центрів соціальних служб, центрів надання соціальних послуг щодо соціальної підтримки вразливих категорій сімей, осіб та/або які перебувають в складних життєвих обставинах;

 

участь надавачів соціальних послуг у проведенні оцінки потреб населення громади в соціальних послугах;

 

організацію надання соціальних послуг в умовах воєнного стану;

 

дотримання вимог законодавства під час надання соціальних послуг, особливості проведення моніторингу надання та оцінки якості соціальних послуг надавачами соціальних послуг;

 

співпрацю надавачів соціальних послуг із громадськими організаціями та благодійними фондами.

 

Нагадаємо, що 27 вересня Віктор Градівський провів з представниками районних військових адміністрацій онлайн-нараду з питань реалізації деяких показників цифрового розвитку, цифрових трансформацій, цифровізації області щодо шерингу цифрових документів.

 

Довідково. За інформацією Житомирського обласного центру соціальних служб, основними надавачами соціальних послуг вразливим сім’ям із дітьми в області в умовах воєнного стану є фахівці із соціальної роботи. Станом на 01 вересня 2022 року введено 183,5 посад фахівців, фактично працюють 133.

 

Впродовж першого півріччя 2022 року до центрів соціальних служб, центрів надання соціальних послуг, фахівців із соціальної роботи міських, селищних, сільських рад надійшло 19 165 повідомлень та звернень щодо сімей із дітьми та осіб, які потребують соціальної допомоги (за аналогічний період таких сімей звернень було 11575). Зростання кількості звернень, зумовлено тим, що до фахівців iз соціальної роботи зверталася велика кількість внутрішньо переміщених сімей та осіб.

 

За результатами проведених оцінок потреб виявлено 4960 сімей із дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, у них виховуються 6285 дітей. Кількість виявлених сімей у складних життєвих обставинах у порівнянні з минулим періодом зросла на 30%.

 

Не зважаючи на складні умови роботи фахівців, кількість соціальних супроводів сімей із дітьми не зменшилась, а навіть зросла на 1%, тому соціальна робота фахівців територіальних громад знайшла підтримку у крос-секторальному проекті ЮНІСЕФ у Житомирській області.

 

Версія для друку