Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віктор Градівський провів чергове засідання робочої групи з питань охорони лісових ресурсів

19 Березня 2024 • 16:04

Кіл-сть переглядів: 338

Сьогодні, 19 березня, під головуванням заступника начальника обласної військової адміністрації Віктора Градівського відбулося засідання міжвідомчої робочої групи по здійсненню контролю використанням, охороною лісових ресурсів і ліквідації нелегально обігу деревини на території Житомирської області.

 

В засіданні взяли участь представники Столичного лісового офісу ДП «Ліси України», Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс», Центрального міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, ГУНП у Житомирській області, Департаменту стратегічних розслідувань, Управління патрульної поліції в Житомирській області, Житомирської обласної прокуратури, Державної екологічної інспекції Поліського округу, 9 прикордонного загону, Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області, Головного управління ДПС у Житомирській області, Центрально-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, Головного управління статистики у Житомирській області.

 

На засіданні було поінформовано про збільшення кількості виявленого обсягу самовільних рубок на територіях лісогосподарських підприємств та збільшення заподіяної шкоди лісу у порівнянні з 2022 роком.

 

У філіях ДП «Ліси України» та дочірніх підприємствах Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради утворено 72 мобільні рейдові групи з охорони лісів, до складу яких входять 225 працівників лісової охорони та 61 співробітник національної поліції.

 

У 2023 році рейдовими групами проведено більше 18 тис. рейдів, виявлено 2,44 тис. куб. м. незаконно зрубаної деревини. Внаслідок лісовому господарству заподіяна шкода в розмірі близько 36,2 млн. грн. Вилучено 172,44 куб. м добутої у незаконний спосіб деревини, передано до поліції 90 матеріалів, складено 550 адміністративних протоколів на загальну суму 224,55 тис. грн, сума заподіяної шкоди становить 2,4 млн грн.

 

Упродовж 2023 року слідчими підрозділами ГУНП в Житомирській області розслідувалося 422 кримінальних провадження за фактами незаконної порубки або незаконного перевезення, зберігання, збуту лісу, за ст. 246 КК України, з яких 211 проваджень реєстрації 2023 року.

 

Протягом 2023 року закінчено 155 кримінальних провадження за фактами незаконної порубки, незаконного перевезення, зберігання або збуту лісу, з них до суду з обвинувальним актом направлено 24 кримінальних проваджень, закрито – 131 кримінальних проваджень.

 

Упродовж 2023 року в рамках розслідування кримінальних проваджень вказаної категорії проведено 186 оглядів місця події.

 

Версія для друку