Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віктор Градівський провів перше засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Житомирській ОВА

13 Вересня 2023 • 14:17

Кіл-сть переглядів: 754

Сьогодні, 13 вересня, під головуванням заступника начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктора Градівського, відбулося перше засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб.

 

“Наразі у нашій області перебуває близько 63 тис. внутрішньо переміщених осіб, серед ключових проблем, з якими вони стикаються передусім варто відзначити те, що багато внутрішньо переміщених осіб втратили свої домівки. Тому нам необхідно забезпечити їм безпечні та гідні умови проживання у громадах нашої області”, — зазначив Віктор Градівський.

 

На засіданні затвердили склад Ради — 24 особи, з них 11 внутрішньо переміщених осіб, 7 представників громадських та благодійних організацій, які у своїй діяльності займаються проблематикою внутрішньо переміщених осіб та 6 представників відповідних структурних підрозділів обласної військової адміністрації.

 

На першому засіданні члени Ради ВПО обрали  Ірину Гладку на посаду головуючої Ради ВПО, яку одноголосно підтримали усі присутні. Заступником Ради було обрано Ігоря Баранова та секретарем — Дар’ю Гончарову.

 

Головним завданням Ради є сприяння у реалізації регіональної політики у сфері забезпечення та захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб, сприяння діяльності територіальних громад у розвитку ефективних механізмів їх адаптації та інтеграції.

 

Метою Ради є створення ефективної платформи для координації зусиль між владою, громадськістю та міжнародними партнерами з метою забезпечення внутрішньо переміщеним особам доступу до життєво важливих послуг, житла, освіти та можливості для самореалізації. Ми прагнемо забезпечити їм гідну підтримку, на які вони заслуговують.

 

“Нехай наша Рада стане прикладом співпраці, солідарності та відданості принципам гідності та прав людини. Давайте разом працювати для того, щоб зробити світ кращим для всіх громадян нашого регіону”, — підкреслив Віктор Градівський.

 

Версія для друку