Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віктор Градівський провів робочої зустрічі з представниками бізнесу з питання залучення інвестицій в генеруючі потужності

27 Червня 2024 • 16:30

Кіл-сть переглядів: 415

Заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктор Градівський провів робочу зустріч з представниками бізнесу з метою обговорення залучення інвестицій в генеруючі потужності регіону.

 

На засіданні розглянули ряд важливих питань, серед яких:

  • Перспективність та переваги інвестування в генеруючі потужності.
  • Процедура приєднання альтернативних генеруючих установок до електричних мереж.
  • Процедура приєднання газотурбінних або газопоршневих установок до газорозподільних систем та енергосистем.
  • Стимулювання на державному рівні проєкт з розвитку малої генерації.

 

Віктор Градівський підкреслив, що забезпечення балансової надійності Об’єднаної енергетичної системи (ОЕС) України в умовах зростання частки відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) є ключовим викликом на шляху інтеграції української енергосистеми до європейської мережі ENTSO-E. Він наголосив, що розв’язання цього питання можливе лише спільними зусиллями всіх учасників енергоринку та відповідальним, прагматичним підходом до нової моделі підтримки ВДЕ.

«Створення балансуючих потужностей – перспективний напрям для інвестицій в електроенергетику Житомирщини. Адже у складний час війни необхідно забезпечити стабільність та надійність енергопостачання», – зазначив заступник начальника Житомирської ОВА.

 

В.о. генерального директора Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Міністерства енергетики України Олег Капелюш ознайомив присутніх з перспективністю та перевагами інвестування в генеруючі потужності.

«Для того, щоб мати змогу побудувати в Україні нові енергогенеруючі потужності, потрібно створити умови для інвестицій в енергетику», – підкреслив Олег Капелюш.

Обговорення стало важливим кроком у напрямку зміцнення енергетичної безпеки та розвитку енергетичної інфраструктури регіону, що, своєю чергою, сприятиме стабільному економічному розвитку Житомирщини.

 

 

 

Версія для друку