Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віктор Градівський провів робочу нараду щодо планів відновлення та розвитку територіальних громад

01 Лютого 2024 • 16:31

Кіл-сть переглядів: 468

Сьогодні, 01 лютого, під головуванням заступника начальника Житомирської ОВА Віктора Градівського відбулась нарада з представниками районних військових адміністрацій та територіальних громад  де було розглянуто наступні питання:

 

  • Про поводження із забороненими та непридатними до використання хімічними засобами захисту рослин на підпорядкованих територіях громад.
  • Про реалізацію Закону України «Про управління відходами» в частині розроблення місцевих планів управління відходами громадами області.
  • Про виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про охорону, захист, використання та відтворення лісів України в особливий період», введеного в дію Указом Президента України від 29 вересня 2022 року № 675/2022 та ідентифікації самозаліснених земель з метою збільшення лісистості.
  • Про плани відновлення та розвитку територіальних громад.

 

В ході проведення наради, було рекомендовано органам місцевого самоврядування:

 

– забезпечити затарення та безпечне зберігання невизначених та заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин;

 

– розробити проєкти місцевих планів управління відходами на території громад;

 

– активізувати роботу з ідентифікації самозалісених земель та виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 вересня 2022 року «Про охорону, захист, використання та відтворення лісів України в особливий період»;

 

– продовжити роботу з виконання планів відновлення та розвитку територіальних громад на підвідомчих територіях.

 

Версія для друку