Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віктор Градівський провів засідання комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та інших категорій громадян

25 Липня 2024 • 15:23

Кіл-сть переглядів: 80

Житомирщина, яка найбільше постраждала від аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році, досі відчуває її безпосередній вплив на здоров’я своїх жителів. Саме тому надзвичайно важливо продовжувати надавати підтримку мешканцям, які зазнали впливу цієї катастрофи.

 

Наслідки Чорнобильської аварії не обмежуються лише фізичним здоров’ям населення. Вони також впливають на психологічний стан і соціально-економічний розвиток регіону.

 

 24 липня під головуванням заступника начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктора Градівського відбулося засідання комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та інших категорій громадян.

 

Під час засідання члени комісії розглянули 306 справ осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, за поданням райдержадміністрацій та виконкомів міських рад щодо видачі посвідчень відповідних категорій. Ретельний аналіз документів дозволив прийняти рішення щодо видачі посвідчень 305 особам. Одній особі було відмовлено у видачі посвідчення.

 

Це засідання стало важливим кроком у процесі надання соціальної допомоги та визнання статусу постраждалих. Підтримка таких громадян залишається одним з пріоритетів для Житомирської ОВА.

 

Довідково. Катастрофа на Чорнобильській АЕС, яка сталася у квітні 1986 року, залишила глибокий слід у житті багатьох людей, особливо мешканців Житомирщини. Аварія повністю зруйнувала четвертий реактор станції та спричинила значне забруднення навколишньої території радіоактивними речовинами. Внаслідок цієї катастрофи було повністю евакуйовано населення Прип’яті, Чорнобиля та всіх інших населених пунктів у радіусі 30 км навколо станції. Ця аварія стала однією з найбільших техногенних катастроф в історії людства.

Версія для друку