Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віктор Градівський провів засідання обласної координаційної ради з питань сімейної, гендерної політики, протидії торгівлі людьми та домашньому насильству

04 Вересня 2024 • 14:10

Кіл-сть переглядів: 254

Сьогодні, 04 вересня, під головуванням заступника начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктора Градівського відбулося засідання обласної координаційної ради з питань сімейної, гендерної політики, протидії торгівлі людьми та домашньому насильству. До участі долучилися представники районних військових адміністрацій, міських, селищних і сільських рад, громадських організацій, а також правоохоронних органів.

 

На засіданні обговорили актуальні питання організації роботи з протидії домашньому насильству та торгівлі людьми на Житомирщині.

 

Віктор Градівський акцентував на важливості забезпечення якісного надання соціальних послуг постраждалим.

«Важливо своєчасно реагувати на кожен випадок домашнього насильства: від телефонного дзвінка на гарячу лінію та виклику поліції до надання психологічної та медичної допомоги. Саме тому необхідно оцінювати ефективність роботи спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від насильства», — зазначив заступник начальника ОВА.

Представники Житомирської, Бердичівської та Коростенської районних військових адміністрацій прозвітували про діяльність спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Зокрема, в Бердичівському, Житомирському та Коростенському районах активно функціонують мобільні бригади соціально-психологічної допомоги.

 

Учасники також розглянули питання впровадження проєктів Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії та запобігання домашньому насильству. Було вирішено посилити роботу в напрямку протидії торгівлі людьми та вжити дієвих заходів для виявлення постраждалих осіб і надання їм відповідного статусу.

 

За підсумками засідання було ухвалено рішення про проведення навчань для відповідальних осіб у сфері протидії домашньому насильству та торгівлі людьми. Також заплановано моніторинг діяльності мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, за результатами якого будуть проведені додаткові навчання для представників цих бригад.

 

Ці заходи спрямовані на вдосконалення роботи спеціалізованих служб та покращення якості допомоги постраждалим від насильства особам у Житомирській області.

 

Версія для друку