Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віктор Градівський провів засідання Ради #безбар’єрності при Житомирській ОВА: створення доступного середовища в медичних та аптечних закладах області. ФОТО. ВІДЕО

10 Вересня 2024 • 14:45

Кіл-сть переглядів: 183

Сьогодні, 10 вересня, під головуванням заступника начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктора Градівського відбулося засідання Ради безбар’єрності. У заході взяли участь члени Ради, керівники департаментів та управлінь Житомирської ОВА, а також представники аптечних закладів області.

 

Основною темою зустрічі було обговорення заходів зі створення безбар’єрного середовища на Житомирщині, зокрема в закладах охорони здоров’я та аптечних установах.

 

Віктор Градівський наголосив на необхідності забезпечення доступності медичних послуг для всіх категорій населення, особливо для людей з інвалідністю, ветеранів та маломобільних груп.

«Створення безбар’єрного середовища – одне з наших пріоритетних завдань. Ми вже маємо певні досягнення у цьому напрямку, проте важливо, щоб всі роботи виконувалися згідно з державними будівельними нормами для закладів охорони здоров’я», – зазначив Віктор Градівський.

Представниця Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в Житомирській ОВА Неля Ковалюк підкреслила важливість належного обладнання медичних закладів пандусами, підіймачами та створення безпечних умов для людей з інвалідністю і літніх людей.

«У наших закладах проходить реабілітацію велика кількість ветеранів. Для них вкрай важливо забезпечити комфортне і доступне середовище. Нам необхідно швидко реагувати на наявні проблеми й працювати над їх усуненням», – додала Неля Ковалюк.

Начальниця Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Житомирській області Ольга Янович повідомила про стан створення безбар’єрного простору в аптечних установах регіону. Вона наголосила на необхідності модернізації аптек, зокрема облаштування пандусів та встановлення тактильних плиток для людей з порушенням зору.

 

Засідання Ради безбар’єрності при Житомирській ОВА стало черговим кроком у реалізації важливих змін на шляху до створення доступного середовища для всіх мешканців області.

 

 

Версія для друку