Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віктор Градівський: Щорічний забіг “Шаную воїнів, біжу за героїв України”. ВІДЕО

03 Липня 2024 • 11:32

Кіл-сть переглядів: 94

Забіг “Шаную воїнів, біжу за героїв України” – щорічна патріотична традиція вшанування пам’яті воїнів, які загинули під час російсько-української війни приурочена до 29 серпня  Дня пам’яті захисників України.

 

Ініціаторами забігу у 2018 році стали Олег Дурмасенко, Таїсія Братасюк і Дмитро Примаченко. За роки свого існування географія забігу розширилася від регіонів України до майже 40 країн світу.
.
Забіг входить у перелік заходів з відзначення у 2024 році Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, затверджених розпорядженням Кабінету Міністрів України від 21 червня 2024 р. № 570-р.
.
Організатор заходу — Міністерство у справах ветеранів України у співпраці з Міністерством молоді та спорту України за участі обласних та Київської міської військових адміністрацій, Міноборони, МВС, МЗС, СБУ, Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності, ГО “Славетні епохи України”, ГО “Незламні Матері України”, ГО “Асоціація медиків Революції Гідності”, ВГО “Легіон АТО”, ГС “Труханів острів”.
.
Щороку тисячі українців по всьому світу долучаються до Забігу, щоб ушанувати пам’ять тих, хто загинув, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України, а також, щоб продемонструвати вдячність рідним полеглих воїнів.
.
Цьогорічний забіг відбудеться у суботу 31 серпня.
.
Кожен Учасник Забігу може пробігти обрану ним дистанцію (2 км, 5 км або 10 км) із закріпленим на футболці іменем знайомої або незнайомої людини, яка віддала життя в боротьбі за територіальну цілісність України у період з 2014 по 2024 роки та поділитися життєписом Героя з тегами #БіжуЗаГероя_2024 та #забіг2024 у соціальних мережах.
.

Якщо ви не можете самостійно визначився з іменем загиблого захисника чи захисниці, пропонуємо вашій увазі тематичні сторінки  пам’яті:

.

https://memorybook.org.ua/

 

https://ukraine-memorial.org/

 

https://www.victims.memorial/

 

https://maidanmuseum.org/uk/storinka/nebesna-sotnya-0

 

.
Забіг “Шаную воїнів, біжу за героїв України” — наш вияв подяки військовослужбовцям та їхнім сім’ям за внесок у збереження територіальної цілісності країни.
.
У разі виникнення питань при реєстрації, прохання звертатися до технічної підтримки: info@newrun.com.ua та по організаційних питаннях: zabigshanuygeroiv@gmail.com або за тел.: +38 093 503 72 88
Версія для друку