Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віктор Градівський: Житомирщина готується зустріти нову хвилю переселенців з Донеччини

17 Квітня 2023 • 10:54

Кіл-сть переглядів: 271

У зв’язку зі інтенсивністю бойових дій на сході України, найближчим часом до Житомирщини прибудуть перші евакуаційні поїзди з постраждалих громад Донеччини. Наразі спільно з територіальними громадами області опрацьовуються варіанти стосовно поселення внутрішніх переселенців, що були змушені залишити свої домівки, щоб врятуватися від постійних обстрілів. Про це місцевим медіа повідомив заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський.

 

За словами заступника начальника ОВА, область напоготові прийняти українців та забезпечити їм житло, харчування та медичну допомогу. Головне завдання на сьогодні – гарантувати безпеку та комфортні умови для переміщених осіб, щоб вони повною мірою відчули турботу та підтримку від жителів Поліського краю.

«За рішенням евакуаційного штабу, який створено на рівні держави, незабаром до Житомирщини буде доставлено перших переселенців зі Сходу. Перший потяг прибуде до Бердичівської громади, де нещодавно проходила відповідна інспекція спільно з місцевою владою та представниками РВА. Одразу після прибуття, всім переселенцям буде забезпечено необхідні для проживання виплати та у разі потреби, речі першої необхідності», – наголосив Віктор Градівський.

Окрім того, завдяки зусиллям обласної влади та місцевих громад, на Житомирщині створено та сформовано додатково понад 6100 місць для постійного проживання переселенців. Загалом на території області, нині проживає більш ніж 66 тисяч переселенців з Донеччини, Харківщини, Луганщини, Херсонщини та інших регіонів, що постраждали внаслідок війни.

 

Версія для друку