Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віктор Градівський: Житомирська ОДА приділяє максимум уваги якості та доступності соціальних послуг у територіальних громадах області в умовах реформи децентралізації

02 Вересня 2021 • 14:50

Кіл-сть переглядів: 334

Сьогодні, 02 вересня, заступник голови Житомирської ОДА Віктор Градівський долучився до регіонального семінару-тренінгу «Сучасні підходи  адміністрування у сфері соціального захисту на рівні територіальної громади», який вперше відбувся на Житомирщині.

 

Також участь у семінарі взяли представники Міністерства соціальної політики України та представники профільних структурних підрозділів Житомирської ОДА.

 

Так, під час онлайн-семінару учасники розглянули питання щодо розвитку соціального забезпечення населення Житомирської області державними послугами в умовах децентралізації.

«Наша спільна робота дозволить досягти найкращих результатів у забезпеченні громадян нашої області соціальними послугами», — зазначив Віктор Градівський.

Довідково. На території Житомирської області функціонує 66 територіальних громад. Для виконання власних і делегованих повноважень у сфері соціального захисту населення у 64 територіальних громадах утворено структурні підрозділи з питань соціального захисту населення, у 2 територіальних громадах при виконкомі введено посади спеціалістів з питань соціального захисту населення.

 

У рамках реалізації проєкту «Модернізація  системи соціальної підтримки населення України» за підтримки Світового банку 52 територіальні громади отримали технічне обладнання для організації виконання функцій у сфері соціального захисту населення та захисту прав дітей, за що я дякую керівництву Мінсоцполітики та Світового банку.

 

Впровадження моделі адміністрування надання послуг соціальної підтримки, за допомогою програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада», дозволяє жителям найвіддаленіших сіл отримати адміністративні послуги соціального характеру за місцем проживання.

 

Нагадаємо, що 31 серпня під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Віктора Градівського відбулося засідання атестаційної комісії з проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на території Житомирської області.

 

Версія для друку