Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко долучився до форуму «Діти та молодь у центрі відновлення громади – партнерство та рішення на децентралізованому рівні»

09 Травня 2024 • 10:02

Кіл-сть переглядів: 159

08 травня відбувся форум, організований дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ, під назвою «Діти та молодь у центрі відновлення громади – партнерство та рішення на децентралізованому рівні», участь у якому взяв начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

 

Представники українського Уряду, міжнародних партнерів та громад з усієї країни обговорили важливі проєкти підтримки та розвитку нашої молоді.

«Наші діти не винні в тому, що недолугі дорослі розпочали війну в центрі Європи у ХХІ сторіччі. В умовах повномасштабного вторгнення наша молодь стикається з надзвичайними викликами та має гідно протистояти їм. Маємо пишатися тим, що наші хлопці та дівчата мають такий стрижень. Але, в той же час, ми маємо також надавати їм усю можливу підтримку», — зазначив Віталій Бунечко.

Також він зазначив, що після повномасштабного вторгнення рф до України Житомирщина стала однією з перших, хто розпочав системну роботу з Дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ. В рамках підписаного майже 2 роки тому меморандуму про співпрацю між Житомирською обласною військовою адміністрацією та Фондом область має низку проєктів спрямованих на підтримку дітей та молоді.

«Завдяки плідній співпраці нам вдалося суттєво покращити стан укриттів в школах та лікарнях. Створити мережу сучасних STEAM-лабораторій, цифрових освітніх центрів та дитячих просторів «Спільно», а також перший в Україні тренінгово-ресурсний центр на базі Медичного інституту», — підкреслив очільник області.

Наразі в рамках спільних з ЮНІСЕФ проєктів в громадах активно ведеться робота зі створення 6 молодіжних центрів. До кінця червня мають бути проведені необхідні роботи реконструкцій  приміщень та придбання усього необхідного обладнання.

 

Житомирська обласна військова адміністрація активно працює для того, щоб залучити молодь до суспільно-політичних процесів у житті області. На території Житомирщини було створено 23 молодіжні громадські ради. 14 з них продовжують активну діяльність, попри війну.

 

Версія для друку