Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко долучився до Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. ФОТО

03 Червня 2021 • 17:35

Кіл-сть переглядів: 209

Сьогодні, 03 червня, відбулося перше засідання Конгресу Палати місцевих влад та регіональних влад, створений за ініціативи Президента України Володимира Зеленського.

 

Від Житомирської області у режимі онлайн у засіданні взяли участь голова ОДА Віталій Бунечко спільно із заступниками Наталією Остапченко та Олександром Федьком, голова обласної ради Володимир Федоренко, представники територіальних громад, місцевого самоврядування та депутатського корпусу Житомирської області.

 

Представники громад разом із Президентом, Кабінетом Міністрів України та Офісом Глави держави обговорили та надали свої пропозиції щодо:

 

забезпечення взаємодії між державою та місцевою владою для ефективної підготовки до наступного опалювального сезону;

 

реформування системи архітектурно-будівельного контролю з максимальною цифровізацією та прозорістю усіх процесів;

 

забезпечення незалежного фінансування районних рад;

 

передачі професійно-технічних училищ на баланс місцевих громад.

 

Володимир Зеленський підкреслив, що на місцеве самоврядування ще чекають подальші реформи, адже завершено лише перший етап реформи децентралізації. Проте вже зараз зміни, що відбулися у місцевому самоврядуванні України визнаються на міжнародному рівні як однією із найуспішніших реформ.

 

Керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак підкреслив, що Конгрес стане потужним інструментом вирішення ключових проблем у діяльності місцевого самоврядування та вже на наступному тижні відбудеться засідання Палати регіонів Конгресу.

 

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов зауважив, що Уряд підготував декілька законопроєктів, які передбачають збільшення обсягу Державного фонду регіонального розвитку.

 

Також триває робота над ухваленням проєктів законів, що забезпечують умови для розвитку індустріальних парків та залучення приватних інвестицій. За словами Олексія Чернишова, із Фонду регіонального розвитку цього року фінансується поява чотирьох індустріальних парків, які зможуть створити нові робочі місця та збільшити надходження до місцевих бюджетів.

 

Крім того, була розглянута низка організаційних питань. Так, учасники засідання обрали головою Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад мера Львова Андрія Садового. Його заступниками були обрані міський голова Житомира Сергій Сухомлин та міський голова Дніпра Борис Філатов.

 

Віталій Бунечко зауважив, що на Конгресі було розглянуто ряд важливих питань, від яких залежить розвиток багатьох напрямів у житті кожної окремої громади Житомирщини та України в цілому. Конгрес стане об’єднуючим майданчиком для обговорення ініціатив законодавчої і виконавчої влади та розвитку місцевого самоврядування. Діалог задля спільного розвитку триває.

 

Версія для друку