Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко долучився до відкриття пам’ятного знаку на честь десантно-штурмових військ Житомирщини

25 Червня 2024 • 15:40

Кіл-сть переглядів: 167

Сьогодні, 25 червня, начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко долучився до відкриття пам’ятного знаку на честь десантно-штурмових військ Житомирщини.

 

У травні цього року, під час відзначення Дня Героїв, ботанічний сад у Житомирі отримав офіційну назву — «Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників». Ця назва вигравіювана на камені, який також містить символіку 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, талісман Поліського національного університету — «Поліський вовк» та девіз закладу «Semper fidelis», що в перекладі з латинської означає «Завжди вірний». Цей девіз є логічним продовженням девізу десантно-штурмових військ — «Завжди перші».

 

Також в ботанічному саду зробили «Алею слави ДШВ ЗСУ», де майорять прапори усіх бригад десантно-штурмових військ. У центрі алеї розташували дерев’яну скульптуру із символікою 95-ї бригади, створену майстром, ветераном і волонтером Іваном Халусом з позивним «Скульптор».

«Впевнений, що алея і сад будуть улюбленим місцем гостей та жителів Житомира. Перебуваючи там, кожен зможе не лише насолодитися красою природи, а й згадати та віддати шану тим, хто боронить рідну землю у найзапекліших боях цієї війни», — зазначив Віталій Бунечко.

Дякуємо усім, хто долучився до реалізації цього проєкту, а головне нашим захисникам!

 

Версія для друку