Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко долучився до відкриття Центру психосоціальної допомоги для підлітків «СвіТи»

12 Січня 2024 • 15:19

Кіл-сть переглядів: 286

Сьогодні, 12 січня, у Житомирі відбулося відкриття Центру психосоціальної допомоги для підлітків «СвіТи», участь у якому взяв начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

 

Центр надаватиме допомогу перш за все дітям з родин, які вимушені були покинути власні домівки та рятувалися від окупації та постійних обстрілів. Окрім дітей, які мають статус внутрішньо переміщених осіб, центр надаватиме допомогу також тим підліткам, батьки яких захищають Україну, або тим дітям, які втратили когось з близьких на цій війні.

«Тут хлопці та дівчата віком від 12 до 16 років зможуть отримати консультацію  фахових психологів, за допомогою розвивальних та інтерактивних вправ, дискусій, ділових і рольових ігор, застосування арттерапевтичних та релаксаційних технік подолання наслідків психологічних травм війни», — зазначив Віталій Бунечко.

Очільник області додав, що зараз на Житомирщині постійно проживає 16,5 тисяч дітей, які евакуювалися з небезпечних територій.

 

Відкриття центру «СвіТи» стало можливим завдяки зусиллям благодійних фондів «BGV» та «KIDS OF UKRAINE».

 

За словами голови благодійного фонду «BGV» Поліни Алдошиної, для участі у програмі батькам необхідно заповнити анкету, після цього фахівці центру зв’яжуться з родиною і розкажуть про подальші кроки. Головне, щоб сама дитина мала бажання займатися зі спеціалістами центру.

 

Віталій Бунечко підкреслив, що Держава разом з громадами, благодійниками та міжнародними партнерами робить усе можливе, щоб зменшити рівень стресу, який отримали діти, надати їм всебічну підтримку, допомогу та хоча б у чомусь повернути їм дитинство. І такі центри, як відкрився сьогодні в Житомирі, є важливим елементом цієї роботи.

«Дякую благодійникам за те, що обрали саме цей напрям роботи. Адже ці діти за кілька років будуть розбудовувати нову успішну Незалежну Україну. А сьогодні їм потрібна наша увага та підтримка», — підсумував Віталій Бунечко.

Версія для друку