Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко: Ми переможемо, адже боремося за майбутнє нашої країни – наших дітей

01 Вересня 2022 • 17:25

Кіл-сть переглядів: 291

Сьогодні начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко привітав школярів та студентів Житомирщини з початком нового навчального року.

 

Зокрема він відвідав свято першого дзвоника у навчальних закладах Малинщини. Участь в урочистостях також взяли заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець, керівництво Коростенського району, представники начальних закладів, громадськість та ЗМІ.

«Цьогоріч перед нами стоїть інший надважливий виклик – безпека дітей під час війни. Останні два місяці ми присвятили тому, щоб кожна зі шкіл, які ми відкриваємо сьогодні мала укриття, що дозволить убезпечити дітей під час повітряної тривоги та за необхідності продовжити навчання», — зазначив Віталій Бунечко.

Керівництво області привітало школярів Малинського ліцею № 2 — це один із закладів Житомирщини, у якому 06 березня внаслідок ударної хвилі після бомбардування було пошкоджено приміщення та майно школи: вікна, двері, стеля та корпус початкової школи.

 

Як зазначив очільник ОВА, цей заклад подано до переліку програми капітального відновлення, що формується Мінрегіоном. Завдяки програмі вдасться комплексно відновити пошкоджену частину будівлі, а також провести капітальний ремонт корпусів.

 

Також Віталій Бунечко відвідав свято першого дзвоника у ліцей № 1 ім. Ніни Сосніної. Будівля ліцею також частково постраждала внаслідок ракетного обстрілу. У довоєнний час це був один з об’єктів програми Президента «Велике будівництво», де було капітально відремонтовано корпус для початкових класів.

 

Так, для учнів якісно підготовлене вентильоване сховище з двома окремими виходами. Є повний запас ліків, питної води, вогнегасників та покривал. Протягом останніх тижнів з освітянами ліцею проводилися відповідні тренування щодо дій у разі повітряної тривоги.

«Наше завдання № 1 – забезпечити всім учням безпеку та належний рівень освіти», — підкреслив Віталій Бунечко.

Довідково. Загалом на Житомирщині до своїх шкіл підуть майже 102 тисячі учнів. Ще майже 36 тисяч будуть навчатися дистанційно. В цьому році здобувати освіту на Житомирщині будуть також майже 1100 дітей, які евакуювалися з Запорізької, Миколаївської, Донецької, Луганської та Київської областей.

 

 

Версія для друку