Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко: На засіданні обласної комісії ТЕБ та НС прийняті рішення для подолання наслідків НС на півночі Житомирщини

07 Квітня 2023 • 09:34

Кіл-сть переглядів: 928

06 квітня відбулося засідання обласної комісії ТЕБ та НС, на якому були прийняті рішення, спрямовані на подолання наслідків надзвичайної ситуації, що сталась на півночі нашої області.

 

У засіданні взяли участь начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко спільно зі своїми заступниками, керівники профільних структурних підрозділів ОВА та члени обласної комісії з питань ТЕБ та НС.

 

Через аномальну кількість опадів, що випала на Житомирщині та в басейні річок, які протікають територією нашої області, відбулося підтоплення переправ та окремих приватних господарств у Малинській і Народицькій громадах.

 

Загалом від початку квітня в області випало більш ніж половина місячної норми опадів, що спричинило збільшення рівня води в річці Тетерів та басейні річки Прип’ять. Ситуація поступово нормалізується, тому ризик нових підтоплень зменшується.

 

Рішенням комісії ТЕБ та НС з резервного фонду обласного бюджету виділено 4 мільйони гривень на створення нової тимчасової переправи в Малині. Раніше побудована поряд зі зруйнованим під час російського бомбардування мостом споруда не витримала напору паводкових вод і місто виявилося фактично розділеним навпіл. Нова переправа дозволить відновити нормальний рух містом екстрених служб та іншого транспорту.

 

Також під особливим контролем залишається ситуація в селах Народицької та Ємільчинської громад.

 

Версія для друку