Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко: На Житомирщині не припиняється посилення глибоко ешелонованої системи оборони кордону

22 Березня 2023 • 16:41

Кіл-сть переглядів: 409

Сьогодні, 22 березня, у Житомирській ОВА відбулася нарада щодо забезпечення максимального захисту державного кордону, участь у якій взяв начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко разом зі своїми заступниками, а також командувач ОУВ «Волинь» Василь Зубанич, військові, прикордонники, народні й обласні депутати та представники органів місцевого самоврядування.

 

Як зазначив Віталій Бунечко, загалом спільними зусиллями Держави, обласної влади, громад Житомирщини, волонтерів та благодійників на допомогу українським військовим за попередніми підрахунками вже спрямовано понад 840 мільйонів гривень. Ці кошти спрямовані на облаштування сотень оборонних споруд, купівлю автомобілів, безпілотників, бронежилетів, комплектів військової форми, медичних аптечок, будівельних матеріалів, палива та інших ресурсів, необхідних нашим захисникам для укріплення кордону України та звільнення української землі від загарбників.

«Створення захисних споруд, евакуація населення, ліквідація наслідків ворожих ударів, піклування про переселенців, відновлення економіки та відновлення зруйнованої інфраструктури – це далеко не повний перелік питань, які доводилося вирішувати за ці місяці», — зазначив Віталій Бунечко.

За словами очільника області на території Житомирщини  не припиняється посилення глибоко ешелонованої системи оборони кордону, до складу якої входять опорні пункти Сил оборони, довгочасні вогневі споруди із залізобетону, вогневі позиції, спеціально обладнані захисні споруди для особового складу тощо. Також вздовж кордону облаштовано протитанкові рови, мінні поля, протипіхотні загороджувальні паркани, камери та вишки спостереження, також кордон патрулюють дрони.

 

Крім того Віталій Бунечко наголосив, що в області продовжує діяти заборона перебування цивільного населення на території в безпосередній близькості до Державного кордону, а також у лісах поряд з дев’ятьма населеними пунктами, які були деокуповані на початку квітня. Також він нагадав, що у області діють обмеження комендантської години з 00:00 до 05:00, впроваджені посилені вимоги до безпеки людей під час повітряних тривог на виробництві та освітніх закладах.

 

Крім того Віталій Бунечко зазначив, що з 24 лютого 2022 року кількість облаштованих укриттів збільшено у 6 разів – до 4400 захисних приміщень. Держава, обласна влада разом з місцевими громадами, благодійниками та міжнародними організаціями виділили на їх облаштування понад 400 мільйонів гривень.

«Наше головне завдання зараз — у тісній співпраці з військовими та прикордонниками продовжувати цю роботу, працювати злагоджено та зміцнювати нашу обороноздатність. Тільки разом ми зможемо здолати ворога та здобути довгоочікувану Перемогу!», — підкреслив Віталій Бунечко.

Версія для друку