Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко: Наші вчителі допомагають учням залишатися в українському освітньому просторі попри війну в країні. ВІДЕО

03 Жовтня 2024 • 17:16

Кіл-сть переглядів: 184

Сьогодні, 03 жовтня, напередодні Дня працівника освіти, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко привітав та нагородив вчителів, які попри всі труднощі та виклики, продовжують нести світло знань, віри та надії нашому молодому поколінню. До привітань долучився і Уповноважений з захисту державної мови Тарас Кремінь, який з робочою поїздкою перебував на Житомирщині.

 

Віталій Бунечко зазначив, що в умовах війни, вчителі продовжують навчати та виховувати молодь, навіть коли доводиться проводити уроки в укриттях. Частина наших учнів через війну змушені були покинути рідну Житомирщину, але завдяки їх зусиллям діти можуть навчатися дистанційно з будь-якого куточка світу. Вчителі допомагають учням залишатися в українському освітньому просторі, не втрачаючи зв’язку зі своєю школою, однокласниками та країною.

«Особливо хочу наголосити на тому, що чимало працівників освіти на час відклали свою освітню місію та стали до лав Збройних Сил України, захищаючи нашу Державу. Вони — приклад мужності та патріотизму, який ми передаємо учням», — зазначив Віталій Бунечко.

Також він додав, що завдяки наполегливій праці та професіоналізму вчителів 19 школярів стали переможцями олімпіад на всеукраїнському рівні. 88 випускників набрали 200 балів у національному мультипредметному тестуванні.

Так, під час урочистостей освітяни отримали відзнаки та грошові сертифікати. Серед них — викладачі, які підготували до НМТ випускницю, яка набрала 800 балів, а також їх колег, які допомогли своїм учням стати переможцями різних конкурсів та олімпіад.

 

Також Віталій Бунечко наголосив на тому, що освітяни Житомирщини продемонстрували неабияку згуртованість в підготовці команд до змагань «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги», ініційованих Президентом України Володимиром Зеленським. Наша команда з Коростишева виборола срібну медаль зі спортивного орієнтування на Всеукраїнському етапі змагань.

«Вчитель — це людина, яка мотивує, надихає, веде за собою. Ви даруєте не лише знання, а й цінності, які залишаються з учнями на все життя. Дякую вам за вашу мудрість, терпіння, творчу енергію та креативність. Бажаю кожному з вас міцного здоров’я, родинного затишку, незламного оптимізму та переможного миру. Нехай швидше настане той день, коли ми зможемо зустріти наших колег, які захищають країну на фронті, із Перемогою!», — сказав на завершення Віталій Бунечко.

 

Версія для друку