Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко обговорив із представниками релігійних організацій Житомирщини проведення Великодніх богослужінь в умовах карантину

22 Квітня 2021 • 16:45

Кіл-сть переглядів: 411

Сьогодні, 22 квітня, голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко разом із своїм заступником Юрієм Оханським та представниками структурних підрозділів Житомирської облдержадміністрації зустрілися з представниками різних конфесій Житомирської області.

 

Учасники зустрічі обговорили ряд проблемних питань, зокрема щодо проведення релігійних богослужінь у період Великодніх свят в умовах карантинних обмежень.

 

Віталій Бунечко наголосив на тому, що на всій території Житомирської області діє червоний рівень епідемічної небезпеки.

 

«Наближаються Великодні свята, тому прошу всіх дотримуватися карантинних обмежень під час богослужінь, аби не допустити поширення коронавірусної інфекції», — закликав присутніх Віталій Бунечко.

 

Крім того, представники релігійних організацій під час зустрічі мали змогу вирішити організаційні питання щодо проведення богослужінь в умовах карантину.

 

Віталій Бунечко наголосив на необхідності неухильного дотримання законодавчих вимог, які стосуються проведення богослужінь.

 

Зокрема сьогодні ключові вимоги щодо впровадження протиепідемічних обмежувальних заходів визначені постановою Кабінету Міністрів України № 1236. Так, під час святкового служіння, благословення та освячення їжі всі присутні повинні бути в масках, як всередині приміщень, так і на вулиці, в подвір’ях чи на території храмів. Також відповідно до постанови у приміщеннях релігійних установ має перебувати не більше 1 особи на 4 кв.м площі будівлі або території.

 

Голова ОДА також запропонував представникам релігійних організацій Житомирської області за можливості провести Великодні богослужіння у режимі онлайн, зокрема шляхом трансляції у ЗМІ.

 

Нагадаємо, що з 24 лютого 2021 року на всій території України діє адаптивний карантинА з 03 березня на Житомирщині діє червоний рівень епідемічної небезпеки.

 

Версія для друку