Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко обговорив із представником глобальної експертної мережі проєкт зі встановлення електрозаправок на Житомирщині

10 Лютого 2022 • 15:36

Кіл-сть переглядів: 435

Сьогодні, 10 лютого, у Житомирській облдержадміністрації відбулася робоча зустріч із представником Private Financing Advisory Network (PFAN) щодо проєкту розвитку мережі зарядних електростанцій для електромобілів в області.

 

У зустрічі взяли участь голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, заступник голови ОДА Віктор Градівський, радник з інвестиційних питань PFAN Олександр Каіпецький, голова АТ «Житомиробленерго» Олексій Шекета та в.о. директора Установи «Агенція регіонального розвитку в Житомирській області» Маргарита Сіранчук.

 

«Зважаючи на великий транзитний потенціал, який має Житомирська область, питання розвитку мережі електрозаправних станцій для автівок, особливо на міжнародних трасах, є дуже актуальним», – сказав Віталій Бунечко.

 

Зокрема під час зустрічі представник інвестора мав нагоду одразу обговорити деталі підключення до електромереж із керівництвом АТ «Житомиробленерго». Як запевнив його очільник, суттєвих труднощів у цьому процесі виникнути не повинно.

 

Віталій Бунечко також зауважив, що наразі в Україні постійно зростає попит на електромобілі. Протягом минулого року їх кількість кожного місяця зростала на 2-3 % і на початку 2022 року склала понад 33 тисячі. 40 % із них зареєстровано на Житомирщині та 3 областях, що межують з нами, – це Київщина та місто Київ, Рівненщина та Вінниччина.

 

Намір інвестора – сприяти встановленню близько 20 електрозаправок вздовж траси М-06 «Київ-Чоп», що пролягає через Житомирську область. Ймовірна сума інвестицій у проєкт може скласти понад 600 тисяч доларів.

 

Довідково. Компанія Private Financing Advisory Network (PFAN) – глобальна експертна мережа консультантів, що забезпечує безкоштовну експертну та інвестиційну підтримку для підприємців/розробників проєктів різних галузей. PFAN працює під егідою Організації  Об’єднаних Націй із промислового розвитку (UNIDO) та Партнерства з відновлюваних джерел енергії та енергоефективності (REEEP).

 

Ключові функції консультантів PFAN (для громад):

 

  • оцінка інвестиційного потенціалу проєкту;
  • розробка та оптимізація бізнес-моделі та структури фінансування;
  • допомога у підготовці та доопрацюванні проєктних документів  (наприклад, бізнес-план, ТЕО, технічний звіт, фінмодель);
  • визначення потенційних інвесторів та фінансових організацій;
  • представлення проєктів інвесторам за підтримки команди сприяння інвестицій PFAN;
  • сприяння залученню інвестицій: структурування та погодження угод із інвесторами для досягнення фінансового закриття.

 

Версія для друку