Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко ознайомився з роботою агропідприємств Новоград-Волинського району. ВІДЕО

01 Червня 2020 • 16:54

Кіл-сть переглядів: 237

Сільське господарство є одним із найважливіших секторів вітчизняної економіки. Від наявності та якості продуктів харчування залежить життя і здоров’я людей, а рівень розвитку агропромислового сектору є ключовим елементом її продовольчої безпеки.

 

28 травня голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко разом із першим заступником Володимиром Федоренком перебували з робочою поїздкою у Новоград-Волинському районі та відвідали найбільші сільськогосподарські підприємства. Серед них – СТОВ «Птахівник» та ПСП «Граніт», що розташовані в селі Токарів.

«Працювати на своїй землі, розвивати рідне село та залучати інвестора – це і є основа майбутнього процвітаючого села та цілої громади. На сьогодні дуже важливим є підтримка національного виробника на агроринку, що стрімко розвивається», – зазначив Віталій Бунечко.

Власниця підприємства СТОВ «Птахівник» Валентина Дмитрівна розповіла про його історію, власні секрети та творчі підходи у роботі, які дозволяють досягати високих виробничих показників.

 

Підприємство має в обробітку понад 6100 гектарів землі та дає роботу для понад 200 жителів найближчих сіл. Важливим показником є середня заробітна плата, що складає більше ніж 9400 гривень на місяць.

 

У рослинництві спеціалізується на вирощуванні зернових, технічних та кормових культур, у тваринництві – на вирощуванні великої рогатої худоби та птиці.

 

Директор підприємства ПСП “Граніт” Валентина Титяневич розповіла про великі перемоги, досягнуті за ці два десятки років, але не оминула проблемні питання, що безпосередньо стосуються роботи господарства, – це пошук нових працівників та відновлення соціальної інфраструктури навколо прилеглих сіл.

 

Підприємство має в обробітку 4700 гектарів землі. Займається розвитком рослинницької та тваринницької галузей.

 

За останні декілька місяців кількість працюючих на підприємстві зросла до 110 осіб. Середня заробітна плата по підприємству складає більше ніж 7,2 тисячі гривень.

 

Детальніше про робочу поїздку голови ОДА до Новоград-Волинського району та знайомство з його  сільськогосподарськими підприємствами дивіться у ВІДЕО. 

 

Версія для друку