Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко підписав меморандум про розвиток українських фермерів та аграріїв

07 Липня 2021 • 18:00

Кіл-сть переглядів: 259

Сьогодні під час робочого візиту до Новоград-Волинського району підписано трьохсторонній меморандум із Міністерством аграрної політики та продовольства України, Всеукраїнською асоціацією громад та Житомирською облдержадміністрацією.

 

Головна його мета – об’єднання зусиль на державному та місцевому рівні для вирішення нагальних питань, від яких залежить розвиток українських фермерів й аграріїв та, у підсумку реалізація концепції нового українського села, запропонованої Президентом України Володимиром Зеленським.

«Вважаю дуже символічним, що підписання цього документу відбулося під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на Житомирщині. Адже сьогодні було озвучено багато конкретних заходів, зокрема щодо прискорення інвентаризації земель, підтримки фермерів в умовах старту ринку землі, реформи Держгеокадастру, а також підтримки сільгоспвиробників на державному рівні», – сказав Віталій Бунечко.

Голова ОДА додав, що у такий історичний момент чергового, чи не найважливішого етапу земельної реформи як ніколи важлива консолідація державної та місцевої влади, щоб спільними зусиллями вирішувати проблеми, які турбують селян та аграріїв. Особливо актуальним питанням є детінізація аграрного сектору одночасно зі створенням сприятливих умов для легального розвитку агрогосподарств.

 

Перспективними напрямками наразі визначені:

 

створення умов для виробництва конкурентоспроможної сільськогосподарської продукції;

 

трансформація особистих селянських господарств у сімейні фермерські господарства;

 

сприяння у розвитку малих та середніх виробників сільськогосподарської продукції та створених ними сільськогосподарських кооперативів;

 

просування сільськогосподарської продукції, створена в межах регіону.

 

Нагадаємо, що вчора Віталій Бунечко взяв участь у виїзному засіданні Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики на Коростенщині.

 

Версія для друку