Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко: Продовжуємо ефективніше розвивати Житомирщину та бізнес

18 Жовтня 2024 • 22:15

Кіл-сть переглядів: 60

Сьогодні на майданчику Житомирської обласної військової адміністрації під головуванням начальника Житомирської ОВА Віталія Бунечка відбувся старт нового формату взаємодії з громадянами, які рухають нашу економіку.

 

Проєкт “Діалог влади та бізнесу”, започаткований в рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, став логічним продовженням сталої практики відкритого спілкування між керівництвом Житомирської обласної військової адміністрації та представниками бізнесу.

 

Під час сьогоднішньої зустрічі, в якій взяли участь близько 200 підприємців, було обговорено важливі питання, які стосуються роботи бізнесу та його розвитку в цей складний час.

“Ми всі розуміємо наскільки важливо зараз зберегти стабільність та силу нашої економіки, особливо в умовах війни, що триває. Формат «Діалог влади та бізнесу» створений для того, щоб на постійній основі збирати та опрацьовувати питання, які найбільше турбують бізнес та підприємців саме зараз та оперативно визначати шляхи їх вирішення”, — зазначив Віталій Бунечко.

Відтепер представники бізнесу матимуть можливість щотижня вносити питання та обговорювати їх з представниками адміністрації та відповідних державних установ та організацій, від яких залежить їх вирішення.

 

Головною темою сьогоднішнього спілкування була робота підприємств в умовах воєнного стану, взаємодія з органами влади, зокрема в частині бронювання працівників. На обговоренні були присутні представники ТЦК, члени комісії, яка займається визначенням критично важливих підприємств та представники правоохоронних органів, тому підприємці могли напряму обговорити усі важливі для них питання.

“Очевидно, що без кваліфікованих кадрів бізнес не може функціонувати ефективно. Водночас всі ми розуміємо, що питання мобілізації та ротації є першочерговим для нашої майбутньої Перемоги. Крім того, від цього залежить можливість наших захисників отримати час для поновлення сил, коротких відпусток, навчання та доукомплектування. Адже без цього неможливо ефективніше бити ворога”, — підкреслив Віталій Бунечко.

Саме тому уряд України приділяє велику увагу цьому питанню. Зараз міністерства та інші органи вивчають ситуацію, щоб не допустити жодних маніпуляцій і зловживань із бронюванням. Тому процес тимчасово призупинено для проведення додаткових перевірок. Це важливий крок, який дозволить забезпечити прозорість та справедливість у питаннях, що стосуються нашої економіки та безпеки.

 

Сьогодні в зустрічі взяли участь переважно представники промислових підприємств та аграрії. Наразі на Житомирщині за цими напрямками працюють понад 2500 підприємств. 8% з них пройшли передбачено законом процедуру, подали усі необхідні документи та отримали право на бронювання частини працівників. Також триває робота над 13 заявами, які надійшли до Житомирської обласної військової адміністрації.

“Такий діалог — це не просто обговорення. Це наш спільний шлях до зміцнення економіки, який ми маємо пройти разом. Дякую всім хто долучився до нашої зустрічі, завдяки живому та конструктивному діалогу ми можемо розробляти конкретні рішення для того, щоб бізнес продовжував працювати та навіть розвиватися попри всі обставини”, — сказав на завершення Віталій Бунечко.

Версія для друку