Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко провів робочу зустріч з головою Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей при Кабінеті міністрів України Іриною Туляковою

28 Травня 2024 • 11:03

Кіл-сть переглядів: 154

Начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко разом зі своїм заступником Віктором Градівським та начальницею служби у справах дітей Житомирської ОВА Ганною Лужко провів робочу зустріч з головою Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей при Кабінеті міністрів України Іриною Туляковою.

 

Під час зустрічі детально обговорили впровадження стратегії забезпечення права кожної дитини на зростання в сімейному оточенні, відзначили важливість спільних і узгоджених дій обласної та місцевих адміністрацій в цьому напрямі.

 

Йдеться не про конкретні заходи з розвитку сімейних форм виховання дітей, розширення соціальних послуг у громадах, зміцнення потенціалу сімей та залучення міжнародної допомоги за цими напрямками.

 

Так, на Житомирщині при підтримці Уряду зараз активно розвивається мережа Центрів життєстійкості, де родини можуть отримати підтримку подоланні стресу, допомогу у відновленні після кризових ситуацій, корисні поради для повернення до активного життя у громаді. В області вже діє 4 таких центри — це один з найкращих показників по країні.

 

Крім того, за період повномасштабного вторгнення рф на Житомирщині було створено вже 19 будинків сімейного типу, які повернули сімейне піклування 147 діткам. Ще 69 дітлахів знайшли прихисток та любов у 28 новостворених прийомних сім’ях. Також в області з’явилося 15 патронатних сімей. Протягом цих двох років знайшли свою нову сім’ю 126 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

«На жаль, дитинство наших дітей обпалене війною. Кожен з них потребує нашої підтримки та допомоги. Особливо, коли йдеться про дітей, які залишились без батьківського піклування. Маємо зробити все, аби наші діти були щасливими», — зазначив Віталій Бунечко.

Версія для друку