Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко провів робочу зустріч з міністром закордонних справ Естонії Маргусом Цахкна

01 Червня 2024 • 19:47

Кіл-сть переглядів: 431

Сьогодні, 01 червня, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко провів робочу зустріч з естонською делегацією на чолі з міністром закордонних справ Естонії Маргусом Цахкна.

 

Зокрема, в межах зустрічі між Житомирською обласною військовою адміністрацією, Овруцькою міською радою та Центром міжнародної співпраці та розвитку Естонії) підписано меморандум щодо реалізації нових проєктів відновлення на Житомирщині. Наразі йдеться про реконструкцію приміщення в Овручі під житловий будинок для ВПО.

 

Крім того, серед пріоритетних напрямків співробітництва такі важливі для дітей Житомирщини проєкти як:

 

  • реконструкція Малинської дитячої школи мистецтв;
  • будівництво бомбосховищ для обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Сонячний дім» та Коростенського міського центру соціальної підтримки дітей та сімей «Віри, Надії, Любові».

 

Естонські партнери  детально ознайомилися з проєктом реконструкції частини лікувального комплексу у Бердичівській міській лікарні під відділення реабілітації. Нині йде обговорення можливісті участі Естонії у співфінансуванні робіт з реконструкції та закупівлі сучасного реабілітаційного обладнання.

“Символічно, що естонська делегація відвідала Житомирщину саме сьогодні, коли  виповнюється 800 днів відтоді, як почалася наша співпраця заради відновлення України та захисту демократії у світі. За цей час ми пройшли великий шлях сповнений реальними справами задля допомоги жителям та громади Житомирщини, які постраждали від повномасштабного вторгнення росіян в Україну. Разом нам вдалося возз’єднати розірваний війною навпіл Малин. Зараз міст, побудований спільними зусиллями є головною артерією міста. Вже за декілька днів 44 маленьких хлопчиків та дівчаток з Овруча стануть випускниками дитячого садочку, який фактично став першим побудованим «з нуля» об’єктом в рамках цієї програми. Дякую нашим естонським друзям за їх непохитну позицію. Впевнений, що разом ми зможемо реалізувати ще багато важливих для Житомирщини проєкті”, — зазначив Віталій Бунечко.

Версія для друку